17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuExplozie de stiluri in incaltaminte

Explozie de stiluri in incaltaminte

In toamna anului trecut a avut loc o adevarata "explozie” de rafinament si extravaganta in domeniul incaltamintei, atat pe podiumurile internationale, cat si in magazinele noastre. Totul este permis: tocuri gravate, strasuri, tinte si barete, toate aceste stiluri fiind pe cat de variate pe atat de atragatoare.
Combinatia alb-negru este nemuritoare, chiar si cand este vorba despre cizme sau ghete.
Cizma neagra este indispensabila garderobei de iarna, dar cand este din piele lacuita si accesorizata cu tinte si fermoare argintii, devine o emblema a elegantei. In materie de ghete, in prim-plan au fost cele "decoltate”, care se leaga cu sireturi sau cu o bareta mai solida.
Tot in acest sezon este in mare voga – ne spun specialistii in domeniu – combinatia crem-auriu, aceasta purtandu-se, insa, numai la ocazii speciale. La incaltaminte vom regasi elemente precum paietele sau tocul cu model gravat in relief.
Baretele… multe barete… una din principalele tendinte, care ne cere sa fim cat mai feminine si cat mai seducatoare. Creatorii de incaltaminte s-au jucat practic cu baretele, in diferite modele si dimensiuni. Acestea pun in evidenta glezna si confera un aer sic unui pantof care, altfel, poate fi comun, implicand desigur, un toc inalt si subtire. Velurul si pielea intoarsa au revenit puternic in moda si arata excelent pe o culoare pastelata care ii pune in evidenta textura catifelata. Pantofii retro cu calcaiul decupat, care acopera sau nu degetul mare, sunt o revenire inspirata. Din velur gri sau negru, ei confera o tinuta distinsa.
Un alt element propus de designeri este aplicarea de strasuri pe partea laterala a pantofului, pe toata lungimea lui sau chiar si pe toc. Catarame, tinte, sireturi sau decupaje, toate sunt permise. Se mizeaza pe extravaganta si originalitate, iar acest gen de incaltaminte arata fabulos pe negru.
Nici "genul sportiv” nu a fost neglijat de creatiile designerilor. Cei care folosesc aceasta incaltaminte pot alege modele ce respecta tendintele modei si au avantajul de a fi foarte comoda. De exemplu, pantoful sport din piele intoarsa este optiunea ideala pentru zilele reci de iarna.

Cele mai citite

Kelemen Hunor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. „România arată ca o casă de nebuni”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a acceptat, vineri, să candideze la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale politice. El a lansat critici dure la adresa...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...
Ultima oră
Pe aceeași temă