Andreea-Daniela Bănică

Fostul Director de Dezvoltare al Unirea vrea peste o jumătate de milion de euro cadou

Noile dezvăluiri despre locotenenții lui Carmen Palade arată cum fosta soție a lui Dan Adamescu, suspectată că a fraudat compania cu milioane de euro își învață și subalternii să procedeze la fel.

Share

Eliza Avram 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 15:41

Societatea Unirea Shopping Center, care deține magazinul Unirea, a ajuns un fel de ”vacă de muls” pentru foștii angajați aflați în anturajul lui Carmen Palade, fosta soție a lui Dan Adamescu. Un comunicat emis de societatea amintită anunță că auditul intern dispus de acționarul majoritar Alexander Adamescu a scos la iveală noi lucruri.

”Timp de doi ani, acționarul principal a încercat să recâștige controlul magazinului Unirea, după ce Carmen Palade, abuzând de funcția pe care o deținea a adus compania în afara legii. ASF a sancționat-o cu câteva zeci de mii de lei, iar îndepărtarea acesteia de la șefia magazinului Unirea a fost contestată și îngreunată de fostul Președinte CA. La mai bine de 3 luni de când s-a demarat un audit intern, ies la iveală și motivele pentru care Carmen Palade a refuzat atâta vreme convocarea CA și s-a luptat pentru a rămâne în funcție”, se arată în comunicatul de presă dat de Unirea Shopping Center. 

Mai exact este de vorba despre un contract cu dedicație de peste 500.000 euro de la Carmen Palade pentru Andreea Bănică. Nu este vorba despre cântăreața Andreea Bănică ci despre altă persoană.

”În 2010, abuzând de funcția sa, fără a avea aprobarea consiliului de administrație, Palade semnează un contract de management cu firma YZY Retail Technology SRL, firmă în proprietatea acolitei ei Andreea Bănică. Palade semnează contractul ca și director general din partea Unirea Shopping Center, iar firma YZY Retail  prin contract o numește pe Andreea Bănică director de dezvoltare la Unirea Shopping Center”, arată Unirea Shopping Center.

 Societatea care deține magazinul Unirea spune că, mai mult decât atât, prin actul adițional nr. 7/31.01.2017, fără număr de înregistrare în companie, însă cu data autentificată de un notar tocmai în 6 iulie 2017, se decide că Andreea Bănică va primi indiferent de modalitatea de încetare a contractului de management,  drept despăgubire  contravaloarea  a 36  luni de salariu, adică peste jumătate de milion de euro.

 Unirea spune că nu mai este de mirare că, simțind că va pierde controlul companiei, Palade își semnează și pentru ea însăși un ultim act adițional, cu data de 31 ianuarie 2017, fără număr de înregistrare în companie, însă cu data autentificată de un notar tocmai în 6 iulie 2017, prin care decide că va primi drept despăgubire 6 milioane de euro ( echivalentul a 10 ani de plăți lunare) dacă va renunța la contract.

În condițiile de renunțare, Palade trece inclusiv demisia din funcție. Ambele actele adiționale au fost „autentificate” deci la același notar în aceeași zi.

După ce a ascuns aceste contracte de noua conducere, Bănică și Palade au început demersurile de a primi cadourile de 6 milioane de euro și 500.000 Euro respectiv, notificând compania pentru a încasa ceea ce se poate numi ”prima de abuz” și emițând facturi proforme.

 ”Unirea Shopping Center este tratată de diverși oameni deștepți, printre care se numără și Andreea Bănică, ca pușculița lor de bani. Stanbox, Palade, Bănică au aplicat cu toții aceeași rețetă: Se mâzgâlesc niște hârtii și se cer milioane de Euro în instanță. Cum este posibil ca același notar să autentifice, 5 luni mai târziu, aceleași acte adiționale frauduloase? Ceea ce este revoltător este ca nicio autoritate nu a mișcat un deget până acum. Unirea este o companie listată la bursă și cu toate astea autoritățile române sunt în conivență deplină cu Andreea Bănică, Carmen Palade și alți actori cărora le permite să tâlhărească compania.” spune Alexander Adamescu, Președinte CA al Unirea Shopping Center.

Comentarii