Florin Cîțu: Nu vor fi executări silite până la 25 decembrie

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a precizat că indiferent de ziua publicării documentului în Monitorul Oficial, Ordonanța privind reeșalonarea datoriilor permite firmelor să solicite amânarea plăților.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2020 - 14:40

„Ordonanţa chiar dacă se publică după 25 octombrie, permite reeşalonarea acestor datorii acumulate de la începutul stării de urgenţă până la 25 octombrie. Companiile au până pe 15 decembrie să facă această cerere de reeşalonare pentru anul viitor. Nu vor fi executări silite până la 25 decembrie.”, a anunțat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

În urma discuțiilor cu companiile la Consiliul Economic și Social s-a convenit ca pentru perioada 26 octombrie – 25 decembrie să nu se calculeze dobânzi sau penalități pentru obligațiile fiscale scadente de la intrarea în starea de urgență și până la data de 25 decembrie.

„Dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea exista o perioadă de timp. Atunci nu curg dobânzile şi penalităţile. Şi am adăugat tot după discuţiile cu companiile - extindem termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior până la 25 ianuarie.”, a adăugat Florin Cîțu.

Comentarii