Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîţu: A fost aprobat memorandumul pentru susţinerea companiilor mari

Şi companiile mari din România vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 22:13

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că a fost aprobat memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari, spunând că şi acestea vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile. Programul va fi operaţional în maxim o lună, a spus el.

Cîţu a afirmat, la briefingul de după şedinţa de Guvern, că Ministerul de Finanţe a aprobat trei acte normative.

"În primul rând o hotărâre de Guvern prin care am prelungit şi amendat un credit mai vechi pe care România l-a avut contractat de la Banca Europeană de Investiţii din 2008. În 2008 s-a făcut acest credit pentru programele POIM. 2 miliarde de euro.

Până anul acesta, au fost trase sume din acest credit de doar 680 milioane de euro, iar dintre acestea 600 miloane de lei erau nealocate. A trebuit să modificăm condiţiile şi să cerem aprobarea să alocăm alte proiecte celor 600 milioane de lei şi în continuare să ni se permită să tragem cei 320 milioane de euro.

Astăzi a fost aprobată această modificare în şedinţa de Guvern", a spus el.

Comentarii

loading...