Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Firmele și-au amânat la plată taxe de 3 miliarde euro

Firmele din România au solicitat amânarea la plată a taxelor datorate bugetului de stat în cuantum total de 14,4 miliarde lei, ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2020 - 11:16

Firmele din România au solicitat amânarea plății obligațiilor fiscale în baza facilităților guvernamentale oferite cu scopul de a evita intrarea în faliment în contextul unei economii serios afectată de restricțiile impuse mai ales în perioada celor două luni de stare de urgență.

În total s-au contabilizat amânări de plăți în valoare de 14,4 miliarde lei (echivalentul a circa 3 miliarde euro), potrivit informațiilor oferite de Profit.ro. Este vorba de obligații fiscale scadente începând cu data de 21 martie 2020.

Inițial Guvernul României a decis acceptarea amânării plății obligațiilor fiscale fără dobânzi și penalități până la 25 iunie dar, ulterior, Ministerul Finanțelor a stabilit ca termenul să fie prelungit până la 25 octombrie 2020.

Comentarii