Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eficientizează strategia de vânzare online cu ajutorul soluțiilor de monitorizare prețuri

Industria de retail este una dintre cele mai dinamice industrii la nivel global, iar nevoia de informații corecte și actuale din piață este foarte mare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 15:47

Industria de retail este una dintre cele mai dinamice industrii la nivel global, iar nevoia de informații corecte și actuale din piață este foarte mare. În ultimii ani, și în ultima perioadă, cu precădere, zona comerțului online a înregistrat creșteri considerabile, ceea ce echivalează cu apariția mai multor jucători în piață. Astfel, competiția în mediul online devine din ce în ce mai strânsă, aducând noi provocări și nevoia de idei inovative pentru o poziționare superioară față de concurență.

Principalul element urmărit de clienți, aunci când aleg un magazin online pentru a face o achiziție, este prețul. Așadar proprietarii magazinelor online trebuie să fie în permanență informați cu privire la prețurile practicate de competitori.

O soluție pentru a rezolva rapid și eficient această provocare este monitorizarea prețurilor concurenței cu ajutorul unei aplicații dedicate. Un astfel de produs este copio - aplicație monitorizare prețuri. Copio este un produs performant, personalizat, cu un nivel ridicat de acuratețe a datelor oferite și care oferă o raportare extinsă, contribuind și la stabilirea strategiilor de pricing. De asemenea, oferă o perioadă de două luni de testare gratuită și o echipă de suport care te ajută să îți personalizezi soluția, în funcție de nevoile tale.

 Utilizând acest serviciu, te asiguri că ai tot timpul informații recente și relevante despre activitățile și politicile de preț ale competitorilor, vei ști unde te situezi în piață - poți afla poziția ta până la nivel de categorie / produs. Mai mult decât atât, vei putea reacționa în timp real la schimbările pieței, păstrând poziționarea de cel mai ieftin furnizor la anumite produse, de exemplu.

 

Cum funcționează o soluție de monitorizare a prețurilor competiției

Portofoliul de produse al magazinului online este importat în aplicație, folosind un șablon predefinit (fisiere .xls sau .csv).

Clientul definește lista de competitori pentru monitorizare, proces în urma căruia de vor dezvolta crawlere personalizate pentru fiecare dintre website-urile indicate.

Vei primi periodic, la intervalele de timp indicate de tine, rapoarte cu privire la nivelul prețulului, stocul și poziția în piață a produselor indicate.

Toate acestea sunt posibile datorită algoritmului performant de matching. Produsele proprii se mapează cu produsele competiției automat, cu ajutorul acestui algoritm, sau manual, de către utilizator, dacă vei opta pentru această variantă.

Datele și analizele livrate periodic îți oferă posibilitatea de a reacționa în timp real la orice modificări implementate de competiție, conform propriilor politici de preț și de marketing. Vei putea implementa rapid oferte și promoții sau vei putea introduce categorii sau produse noi, pentru a-ți asigura o poziționare superioară competiției.

 

Ce alte beneficii îți oferă o aplicație de monitorizare prețuri?

Te ajută să salvezi timp, eliminând munca repetitivă. Sistemul va face analiza pentru tine, automat.
Te ajută să asiguri profitabilitatea vânzărilor, prin monitorizarea permanentă a prețului în piață.
Te ajută să maximizezi șansele de vânzare, prin asigurarea unui nivel de preț competitiv.

Comentarii