Elon Musk le-a trimis o provocare celor de la McDonald’s prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. Cel mai bogat om al planetei a spus că va mânca un Happy Meal dacă cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume va implementa plata prin intermediul criptomonedei Dogecoin.
Eduard Oneci, CEO și co-fondator al ZoidPay, a intervenit în conversație, transmițându-i multimiliardarului american faptul că, o astfel de achiziție poate fi deja realizată prin intermediul extensiei ZoidPay pentru Google Chrome. Și mai mult decât atât, tânărul antreprenor român a ținut să efectueze o demonstrație în acest sens: A comandat 23 de meniuri Happy Meal pentru sediul central al Tesla din Austin, Texas și a plătit folosind criptomoneda invocată de Musk.
Musk a afirmat că sprijinul pentru această monedă virtuală vine ca o susținere a unei comunități care crede în descentralizare și dorește șanse mai mari pentru oamenii de rând. Dogecoin, moneda virtuală care a fost creată în glumă în anul 2013, se află în prezent în primele 10 criptomonede din lume, conform CoinMarketCap. Criptomoneda are la bază un meme celebru pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu.
CEO-ul Tesla și SpaceX a spus că portofoliul său de criptomonede include numai Bitcoin, Ethereum și Dogecoin și s-a implicat destul de des în evoluția acestui „meme coin”, despre care a început să posteze pe Twitter începând din anul 2019. Spre exemplu, la începutul acestui an, Musk a anunțat că o parte dintre produsele Tesla pot fi cumpărate cu Dogecoin. Mesajele sale au crescut prețul monedei cu aproape 4000% în anul 2021.
ZoidPay este unul dintre cele mai ambițioase proiecte românești din sectorul criptomonedelor. Ecosistemul companiei FinTech și-a propus să revoluționeze experiența comerțului electronic, oferindu-le deținătorilor de „crypto” posibilitatea de efectua plăți online la peste 40 de milioane de comercianți folosind diverse tipuri de criptomonede.
Prin intermediul aceleiași extensii ZoidPay pentru Google Chrome, deținătorii criptomonedei native ZPAY pot opta să-și depună o parte din monedele virtuale într-un cont de Staking, care funcționează la fel ca un cont tradițional de economii: utilizatorul efectuează o depunere temporară de ZPAY (1, 3, 6 sau 12 luni) și primește periodic comisionul agreat. Randament procentual anual (APY) oferit participanților în cadrul programului de Staking este de 12%.
Pe lângă aceste avantaje, deținătorii unui Shopping Pool în ecosistemul ZoidPay le pot oferi clienților diverse avantaje, ca de exemplu plata în rate prin criptomonede, plăți la termen, de tip „Buy-Now-Pay-Later” sau stabilirea unui program de fidelizare, de tip „Crypto-Cashback”. Totodată, comercianții parteneri pot genera venituri pasive, având un APY de 17% în cadrul programului de Staking pe care îl pot deschide.
Deși poate părea surprinzător, ZoidPay se adresează și comercianților din mediul offline: Aceștia pot accepta plata prin criptomonede în magazine, restaurante, hoteluri și în alte locații, folosind funcția „Smartphone as POS” din aplicația dedicată.
Echipa ZoidPay are planuri mari pentru acest an. Iată câteva dintre cele mai importante noutăți anunțate în Roadmap-ul pentru anul 2022:
- Criptomoneda ZPAY urmează să fie listată pe alte exchange-uri descentralizate importante
- Varianta oficială a extensiei ZoidPay va fi lansată, pe lângă Google Chrome, și pentru navigatoarele Brave, Safari și Firefox
- Se va implementa plata cu valută tradițională (FIAT) pentru cardurile ZoidPay, urmând ca o conversie automată de tip „Crypto-Fiat” să aibă loc de fiecare dată când un utilizator folosește cardul pentru a efectua o plată
- Se vor aduce noi ambasadori de imagine, parteneri importanți și consilieri strategici
- Se vor mai aloca locuri în Shopping Pools pentru noii comercianți care doresc să devină parteneri și să-și listeze produsele în marketplace
Se va lansa o colecție de jetoane non fungibile, Zoidsters NFT ș.a.