7.9 C
București
duminică, 26 ianuarie 2025
AcasăEconomieEconomie internăCardano, cel mai popular criptoactiv printre investitorii români de pe eToro

Cardano, cel mai popular criptoactiv printre investitorii români de pe eToro

Investitorii individuali din România și-au păstrat încrederea în criptomonede, în ciuda volatilității din ultimul trimestru, arată noile date eToro. Cardano a rămas alegerea numărul unu a investitorilor individuali pe platforma de investiții online în trimestrul al treilea, iar XRP și Bitcoin au completat următoarele două poziții. Bitcoin și-a păstrat locul trei din ultimul trimestru, în timp ce XRP a trecut de pe locul patru în T2 pe locul doi în T3.  

Simon Peters, analist al eToro în domeniul pieței criptoactivelor, a comentat: În ultimul trimestru au avut loc multe schimbări pe piața criptoactivelor. Am trecut de la o piață “bull” la una ceva mai circumspectă, cu evoluții precum recenta decizie a Chinei de a interzice tranzacțiile de criptoactive, ceea ce provoacă un anumit grad de incertitudine. Cu toate acestea, am asistat, de asemenea, la evenimente importante, cum ar fi hardfork-ul Alonzo de la Cardano și upgrade-ul de la Londra al Ethereum, care au adăugat funcționalitate și scalabilitate sporite ambelor rețele – ceea ce înseamnă că au fost câteva luni aglomerate atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori.”

În ciuda hardfork-ului de la Londra, ETH a coborât pe locul al patrulea, de pe poziția a doua în ultimul top din T2, în timp ce Dogecoin și-a păstrat locul al cincilea.

Cele mai deținute criptoactive printre clienții eToro din România, Q3 2021
Poziție(T3 2021)Criptoactiv  T2 2021 poziție  T3 2020poziție
1Cardano16
2XRP41
3Bitcoin32
4Ethereum23
5Dogecoin5N/A
6TRON612
7Stellar75
8IOTA813
9Ethereum Classic99
10Binance Coin1015

Sursă: eToro

Simon Peters, a concluzionat: În timp ce majoritatea titlurilor din presă au continuat să se concentreze pe BTC, ETH și ADA, de fapt, cele mai mari mișcări pe care le observăm provin de la monedele mai puțin cunoscute. Unii investitori cred în mod clar că dacă dețin token-uri sau monede întregi vor obține mai multe recompense decât dacă dețin o fracțiune de BTC – ceea ce îi determină să investigheze alte alternative.

În cele din urmă, universul criptoactivelor se extinde cu o viteză din ce în ce mai mare, cu tot mai multe monede, token-uri și cazuri de utilizare care apar în permanență. În timp ce unii investitori vor alege să investească în cele mai mari și mai bine consolidate criptoactive de pe piață, nu mă îndoiesc că vom vedea mai mulți care vor căuta să își diversifice portofoliul cu altcoins în viitor.”

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De Telegraaf: Poliția olandeză a identificat suspecții care au furat piesele din tezaurul dacic. Ar putea fi deja în Germania

Poliția din nordul Olandei nu a dat oficia detalii despre anchetă, din motive care ar periclita investigația Surse ale publicației olandeze De Telegraaf au declarat...

Marcel Ciolacu: Am dispus o celulă de criză. Corpul de Control al premierului verifică documentația expoziției

Premierul a menționat, de asemenea, că o echipă de polițiști criminaliști români va fi trimisă de urgență în Olanda pentru a colabora cu autoritățile...

Arhiepiscopia Bucureștilor a acordat sprijin filantropic în valoare de aproximativ 17,5 milioane lei în 2024

Sprijinul filantropic acordat de Arhiepiscopia Bucureștilor a fost anul trecut în cuantum de aproximativ 17,5 milioane lei, conform raportului prezentat sâmbătă de Părintele Patriarh...
Ultima oră
Pe aceeași temă