7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăBugetarii își pot compara salariile între ei. Cum funcţionează comparatorul de salarii

Bugetarii își pot compara salariile între ei. Cum funcţionează comparatorul de salarii

Românii bugetari îşi pot compara salariile între ei, după ce a fost lansată platforma care calculează veniturile de bază ale angajaților din sistemul public.

Platforma este implementată și dezvoltată de echipa Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, proiectul fiind finanțat de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

Instrumentul a fost conceput pentru a corecta inechitățile salariale și totodată pentru a evalua afirmațiile politicienilor care lucrează la Noua lege a salarizării. 

Singurele informații pe care, deocamdată, nu le putem regăsi pe platformă sunt cele legate de salariile celor din domeniul de siguranță și ordine publică, serviciul fiind dezactivat pentru moment.

Cum funcționează aplicația Comparatorul de salarii?

Aplicația poate fi accesată online de oricine îşi doreşte, la adresa csb.solidaritatea-sanitara.ro.

Mai întâi se selectează domeniul de activitate. Pe site sunt afișate mai multe variante, printre care: învățământ, sănătate, justiție, apărare.

Apoi, din fereastra următoare se alege vechimea în muncă a persoanei care își compară salariul și se menționează dacă funcția ocupată este una de conducere sau de execuție.

Pasul următor este selectarea numelui funcției, dintr-o listă autodefinită.

Pe site va fi afișat care este salariul unei persoane care are funcția respectivă, la noi în ţară, potrivit euronews.ro.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bulgaria introduce controale la granița cu România înainte de aderarea completă la Schengen

Cu doar câteva zile înainte de aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, autoritățile de la Sofia au hotărât instituirea controalelor la...

Apple renunță la ideea abonamentului pentru iPhone. Motivele invocate de companie

Apple a renunțat la conceptul unui „abonament hardware” pentru iPhone-uri, o idee explorată încă din 2022, potrivit surselor citate de Bloomberg. Modelul presupunea ca utilizatorii...

Studiu despre investitorii BVB: Creștere a portofoliilor mici, dar scădere a frecvenței tranzacțiilor

Investitorii de retail din România au adoptat o abordare mai precaută în 2024, orientându-se spre acțiuni mai stabile pe fondul volatilității pieței. Potrivit studiului Market...
Ultima oră
Pe aceeași temă