4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăAlege consumabilele pentru catering biodegradabile pentru HoReCa

Alege consumabilele pentru catering biodegradabile pentru HoReCa

Din ce în ce mai des, în domeniul HoReCa, întâlnim ambalaje realizate în întregime din materiale biodegradabile. Furculițele și cuțitele din plastic au fost înlocuite cu cele din lemn, iar recipientele din polistiren au fost înlocuite cu cele din hârtie sau trestie impermeabilă. De ce au devenit atât de populare ambalajele ecologice, ce materiale au înlocuit plasticul și de ce este atât de important în zilele noastre?

Importanța ambalajelor ecologice pentru lume

Știai că peste un milion de sticle de plastic sunt vândute în fiecare minut în întreaga lume? Timpul de descompunere a materialelor plastic este de la 100 la 1000 de ani și se pot observa tone de plastic în oceanele din întreaga lume. Acesta este motivul pentru care ambalajul ecologic devine atât de popular și important în viața de zi cu zi – poate fi reciclat și transformat într-un produs complet nou, complet biodegradabil.

Ambalajele neecologice din unitățile de gastronomie reprezintă una dintre cele mai mari surse de poluare a mediului. La urma urmei, restaurantele sunt situate în toată lumea și apar tot mai multe în fiecare an. În zilele noastre, oamenii adoră mâncarea la caserole, în special pentru persoanele ocupate și suprasolicitate.

Un avantaj important al ambalajelor ecologice este economisirea de materii prime. Folosind materiale biodegradabile pentru producție, nu contribui la producerea de alte tone de plastic și alte deșeuri neecologice. În plus, ambalajele de unică folosință realizate din materiale ecologice sunt, de asemenea, sigure pentru sănătatea ta. De asemenea, este de remarcat faptul că prețul ambalajelor ecologice pentru depozitarea alimentelor este același sau asemănător cu prețul ambalajelor din plastic, iar acesta este un alt stimulent pentru a alege produse ecologice.

Ambalaje ecologice – din ce sunt făcute?

Produsele biodegradabile care nu dăunează mediului și sunt prietenoase cu acesta pot fi realizate din multe plante, adesea neobservate. Ambalajele ecologice de unică folosință sunt cel mai adesea realizate din materiale precum:

  • Hârtia

Cel mai popular și ușor de obținut material. Ambalajul din hârtie este în primul rând o soluție ieftină pentru unitățile de catering. Cutiile de hârtie sunt cel mai adesea acoperite cu folie de polipropilenă pentru a preveni scurgerea alimentelor lichide prin ele. În ele pot fi depozitate atât preparatele de prânz și supe, cât și prăjituri sau salate. Din hârtie se fac, de asemenea, pungi pentru transportul meselor, care sunt perfecte pentru reutilizare, de exemplu, ca pungi de cumpărături.

  • Trestia de zahăr – bagas

Bagașul este o fibră uscată din trestie de zahăr, care după măcinare se transformă în pastă, din care se pot produce tot felul de farfurii, recipiente, platouri și tacâmuri. Ambalajul ecologic din bagas seamănă ca structură cu spuma de polistiren, dar este biodegradabil și se descompune în aproximativ 90 de zile. Aceste consumabile pot depozita atât mâncarea caldă, cât și cea rece, fără a deranja structura cutiei, iar prețul lor este relativ mic și accesibil.

  • Lemn

Ambalajul ecologic din lemn este ceva mai greu, dar foarte rezistent. Cel mai adesea, din acest material sunt confecționate diverse tipuri de boluri, pahare sau cutii, dar si obiecte mai mici precum cuțite, furculițe sau linguri.

  • Polilactidă (PLA)

Polilactida este, cu alte cuvinte, acid polilactic care este făcut din porumb sau trestie de zahăr. Se folosește în principal la producerea de pahare ecologice transparente pentru băuturi reci, dar și ambalaje pentru alimente care nu se servesc calde.

Ambalaj ecologic – un pas important în grija pentru mediu

Este evident că va fi dificil să se elimine complet plasticul din viața de zi cu zi. Cu toate acestea, merită să încerci să reduci cantitatea alegând înlocuitorii săi, de exemplu pahare carton. Directiva care interzice utilizarea ambalajelor neecologice în unitățile de catering va avea cu siguranță un impact puternic asupra producerii de către noi deșeuri nereciclabile. 

Este de remarcat faptul că premisele care țin la mediu și folosesc produse ecologice pot câștiga mult în ochii clienților și pot fi percepute ca moderne și prietenoase cu lumea.

Cele mai citite

Lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă li s-a ridicat controlul judiciar. Unde pot călători cei trei

Curtea de Apel București a acceptat scoaterea de sub control judiciar a lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Aceștia au dreptul să...

ONG-urile cer politicienilor să protejeze facilitățile fiscale: „Ne temem pentru viitor”

Organizațiile non-profit din România au lansat un apel către clasa politică, solicitând o poziție publică și transparentă cu privire la legislația care sprijină sectorul...

Papa Francisc a anunțat că îl va canoniza pe Carlo Acutis, un adolescent italian decedat în 2006

Papa Francisc a anunțat că îl va canoniza pe Carlo Acutis, un adolescent italian decedat în 2006, în cadrul unui eveniment deosebit, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă