Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor este aceea de a se face auziți, de a își exprima opinia în fața mediului politic și, implicit, a Guvernului, de a participa activ în luarea deciziilor care le impactează business-urile.
Statisticile europene arată că dialogul social bine structurat ajuta la dezvoltarea mediul de afaceri si la mentinerea pacii sociale in țară. Este important sa promovam aderarea antreprenorii la confederații patronale deoarece astfel organizati opiniile lor vor fi bine argumentate si vor ajunge la factorii de decizie, provocand schimbări majore și în mediul de business din România.
Altfel spus, așa-numitul dialog social ce se desfășoară între mediul politic, Guvern, și partenerii sociali, confederații patronale și sindicale reprezentative la nivel național și/sau local, este de fapt un instrument cheie in dezvoltarea economica si sociala.
Totodată, dialogul social și, implicit, aderarea antreprenorilor români la o confederație patronală precum CNIPMMR poate contribui la modelarea unui mediu de afaceri competitiv, atractiv atât pentru antreprenorii existenți, cât și pentru alți potențiali investitori.
„Întreaga noastră activitate la Consiliul IMM-urilor are la bază principiile Dialogului Social. Funcționăm ca o punte deschisă între autorități și mediul privat și suntem încântați că reușim cu succes atragem alături de noi companii de renume, care își doresc un mediu de business mai eficient nu doar pentru ei, cât pentru toți jucătorii din piață. Alături de partenerii noștri din Norvegia ne dorim sa facem eforturi sustenabile în direcția Dialogului Social, în următorii ani” a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!