Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Eurostat

Două regiuni din România sunt printre cele mai performante în agricultură, la nivelul UE

Conform datelor publicate de Eurostat, două dintre județele României sunt printre regiunile din UE cu cea mai înaltă specializare în domeniul agriculturii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2020 - 10:22

Provincia Ileia de pe coasta de vest a Greciei (peninsula Peloponez) este regiunea cea mai specializată în agricultură, silvicultură şi pescuit din Uniunea Europeană, precizează datele furnizate de Eurostat.

Pe locurile 2 și 3 la nivelul UE sunt menționate două regiuni adiacente fluviului Dunărea. Acestea sunt regiunea Silistra (nord-estul Bulgariei) urmată de județul Călăraşi (România). Despre zona Călărași se precizează că, în anul 2017, a furnizat 20,4 la sută din valoarea adăugată brută în această regiune.

În același raport Eurostat, o altă regiune din România recunoscută pentru specializarea ei în agricultură este Ialomiţa. Aceste date, publicate la data de 6 aprilie 2020, se referă la rezultatele economice din anul 2017.

Comentarii