Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deficitul bugetar al Statelor Unite s-a triplat la 3.132 de miliarde de dolari

Estimarea a fost făcută înainte de introducerea măsurilor de carantină.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

17.10.2020 - 11:37

Deficitul bugetar al Statelor Unite este de trei ori mai mare decât cel din 2019, acesta ajungând nivelul record de 3,132 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020. 

Departamentul Trezoreriei americane anunță că deficitul bugetar a crescut ca urmare a cheltuielilor uriașe pentru susținerea economiei în timpul pandemiei de coronavirus.

Nivelul deficitului bugetar este de peste două ori mai mare comparativ cu un nivel record anterior de 1.416 miliarde de dolari atins în anul fiscal 2009, când Statele Unite au trecut prin criza financiară.

La începutul anului fiscal 2020, încheiat pe 30 septembrie, guvernul SUA anticipa un deficit bugetar de 1.000 de miliarde de dolari. Estimarea a fost făcută înainte de introducerea măsurilor de carantină, în luna martie a acestui an.

În septembrie, ultima lună a anului fiscal 2020, deficitul bugetar a fost de 125 de miliarde de dolari, comparativ cu un surplus de 83 de miliarde de dolari consemnat în septembrie 2019, arată datele Trezoreriei

Comentarii