Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Danemarca majorează de 10 ori amenzile pentru pauza în cabină

Ministrul danez al transporturilor, Benny Engelbrecht, a anuntat o crestere de zece ori, de la 1 ianuarie 2020, a sanctiunilor pentru soferii de vehicule comerciale care efectueaza pauza saptamanala regulata de 45 de ore in cabina vehiculului.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

17.01.2020 - 13:08

Atat soferii, cat si proprietarii de vehicule, vor fi amendati cu 10.000 de coroane (aprox. 1.340 de euro), respectiv cu 20.000 de coroane (aprox. 2.000 de euro).

Asociatia daneza a soferilor de camioane Dtl si uniunea soferilor 3F Transport au salutat aceasta inasprire a sanctiunilor, arata publicatia italiana Trasporto Europa.

Danemarca este una dintre cele mai stricte tari europene privind respectarea regulilor si controalele impotriva transportului rutier abuziv, acordand o atentie deosebita cabotajului si detasarii internationale a soferilor.

De asemenea, a fost printre primele tari care au introdus interdictia efectuarii odihnei saptamanale in cabina camionului, informează Revista Tranzit.

Comentarii

loading...