13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieDacia a vândut peste 1.400 de mașini în Marea Britanie în luna...

Dacia a vândut peste 1.400 de mașini în Marea Britanie în luna mai

Anul trecut, piaţa auto a fost afectată de restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), potrivit Reuters.

În mai, Dacia a vândut 1.414 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere semnificativă faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat doar 269 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Wolkswagen Golf, Vauxhall Corsa, Wolkswagen Polo, Mercedes-Benz A-Class şi Ford Puma.

În perioada ianuarie-mai 2021, Dacia a vândut 5.825 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 9,1% faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.340 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A-Class, Wolkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

„Pe fondul datelor economice încurajatoare, a atenuării restricţiilor şi a succesului campaniei de vaccinare, SMMT se aşteaptă acum ca în 2021 să fie vândute 1,86 milioane de maşini noi, faţă de un nivel de 1,83 milioane previzionat în februarie. Ar fi o creştere de 13,9% faţă de 2020, dar un declin de aproximativ 20% faţă de media de 2,33 milioane de înmatriculări pe an înregistrată în perioada 2010 – 2019″, a estimat recent Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă