4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieDacia a cucerit Germania

Dacia a cucerit Germania

Brandurile Renault şi Volkswagen au raportat scăderi ale vânzărilor de 27,3% şi, respectiv, 6,9% luna trecută, în timp ce livrările brandului Ford au înregistrat un avans de 26,8%.

Din totalul automobilelor vândute pe piaţa germană în iulie, 33,3% erau echipate cu motoare diesel, iar 58,2% erau echipate cu motoare pe benzină.

În primele şapte luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 1,2%, la 2,18 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 4,7%, la 49.027 vehicule.

Ford a raportat un avans al vânzărilor de 8,5%, în perioada ianuarie-iulie 2019, în timp ce livrările Renault şi Volkswagen au înregistrat un declin de 4,5% şi, respectiv, 5,2%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Acţiunile Renault au crescut luni, după ce Wall Street Journal (WSJ) şi Financial Times (FT) au anunţat că Nissan şi partenerul său francez de alianţă încearcă să ajungă la un acord pentru refacerea parteneriatului, în vederea reluării negocierilor de fuziune dintre Renault şi Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), transmit Kyodo şi Reuters.

Nissan vrea ca Renault să-şi reducă participaţia de 43,4% deţinută la producătorul auto nipon, susţine WSJ, potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Discuţiile, care sunt în stadiu preliminar, au început curând după eşecul negocierilor dintre Renault şi FCA, dar ar putea fi extinse până la finalul anului.

Cel mai devreme în septembrie ar putea fi anunţată o restructurare a parteneriatului, se arată în Wall Street Journal.

Luni dimineaţă, acţiunile Renault înregistrau un avans de 0,26%, la 49,30 euro.

Analiştii apreciază că, în urma reducerii participaţiei Renault, Nissan va obţine mai mult control asupra operaţiunilor sale. Conducerea Nissan ar dori o reducere a participaţiei Renault la 20-25%, în timp ce grupul francez analizează o scădere la 30-35%, susţin sursele.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă