5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieCurtea de Conturi a UE, avertisment privind fraude cu fonduri de redresare

Curtea de Conturi a UE, avertisment privind fraude cu fonduri de redresare

“Cu cât mai repede ajung banii la oameni, cu atât mai mari sunt riscurile. Este inevitabil”, a declarat preşedintele CCE, Klaus-Heiner Lehne, apreciind că este foarte importantă crearea unui sistem eficient de verificare.

Pachetul de stimulente sub formă de împrumuturi şi granturi ar trebui să ajute cele 27 de state membre ale UE să relanseze economiile afectate de epidemie. Comisia Europeană speră că programul va fi funcţional din iulie. Împreună cu bugetul pe termen lung al Uniunii, până în 2027 ar trebui să se ajungă la un total de 1800 de miliarde de euro.

Potrivit lui Lehne, din cauză că bugetul practic se dublează, creşte şi nevoia de monitorizare. În 2022, CCE va avea nevoie de încă 40 de angajaţi, pe lângă cei circa 900 deja angrenaţi în supravegherea modului în care se cheltuiesc fondurile europene.

“Vă asigur însă că vom putea urmări. Avem această îndatorire şi o vom îndeplini”, a asigurat oficialul.

CCE a stabilit în trecut că miliarde de euro din banii europeni se scurg anual pe căi incorecte, însă de cele mai multe ori este vorba de greşeli, nu de fraude. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă