Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Șova (Foto: Europa FM)

Cum se cheltuiesc 1,23 miliarde de euro. Ministrul Șova a dat explicații la Bruxelles

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, s-a întâlnit luni la Bruxelles cu Violeta Bulc, comisarul european pentru Mobilitate și Transporturi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2018 - 17:28

Violeta Bulc este responsabilă de programul UE denumit Connecting Facility Europe (CFE).

Finanțarea totală prevăzută de acest mecanism pentru sectorul de transport la nivelul UE este de 26,25 miliarde EUR, din care 11,3 miliarde EUR pentru statele eligibile sub politica de coeziune.

În cadrul alocării de 11,3 miliarde de euro, România are rezervată suma de 1,23 miliarde de euro.

Programul CFE reprezintă un mecanism de finanțare din fonduri europene nerambursabile în perioada 2014-2020 dedicat în special sectorului de transport, dar și sectoarelor de telecomunicații și energie. Însă cu doi ani înainte de expirarea termenului limită, grosul banilor nu sunt cheltuiți.

Potrivit Digi24, experții Comisiei Europene sunt preocupați, printre altele, de modernizarea căii ferate Brașov - Sighișoara, proiect care ar putea absorbi aproximativ un miliarde de euro din alocarea României. Proiectul este împărțit în două sectoare, primul fiind format din loturile de capăt Brașov - Apața și Cața - Sighișoara, iar al doilea din lotul intermediar Apața - Cața.

Comentarii