6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăPhoton Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două...

Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două centrale solare fotovoltaice

Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea alte două centrale solare fotovoltaice (PV) pe piaţa sa din România, cu o capacitate de producţie combinată de 9,5 MWp.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficienţă montate pe aparate de urmărire cu o singură axă vor furniza anual o cantitate combinată de 13,9 GWh de energie regenerabilă către reţeaua gestionată de Distribuţie Energie Electrică România.

Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piaţa energiei pe bază comercială, fără niciun acord de sprijin sau de cumpărare a energiei cu un furnizor de energie. Compania se aşteaptă ca centralele să genereze venituri combinate de 2 milioane de euro pe baza preţurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântaţi că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaţionale cu o capacitate suplimentară de 9,5 MWp. În urma energizării primelor patru centrale din România, punerea în funcţiune a centralelor de la Aiud şi Teiuş reprezintă un alt reper important pentru Photon Energy pe piaţa energiei regenerabile din România, unde intenţionăm să punem în funcţiune o capacitate suplimentară de aproximativ 10 MWp, extinzând portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp în săptămânile următoare”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Situate în apropiere de Aiud şi Teiuş, în judeţul Alba, centralele electrice se întind pe 6,6 şi respectiv 10 hectare de teren şi sunt echipate cu aproximativ 8.700 de panouri solare fiecare. Centralele sunt deţinute şi operate de companii înfiinţate în scop special, deţinute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP al companiei include acum 94 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 113,1 MWp. În prezent, o capacitate totală de aproape 100 MWp vinde energie electrică curată, fără subvenţii, direct pe piaţa energiei.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară largă, cu o capacitate combinată de peste 950 MWp în Australia şi pieţele sale cheie din Europa Centrală şi de Est, inclusiv peste 240 MWp în România, dintre care o capacitate de 10,3 MWp urmează să fie pusă în funcţiune în săptămânile următoare. Celelalte proiecte româneşti se preconizează a fi construite şi puse în funcţiune în 2023 şi 2024, ceea ce face ca piaţa românească să contribuie semnificativ la obiectivul companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

Photon Energy Group furnizează energie solară şi soluţii de apă curată în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi a pus în funcţiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 130 MWp şi are centrale electrice cu o capacitate combinată de 113,1 MWp în portofoliul său personal. În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 940 MWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operare şi întreţinere pentru peste 380 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deţinută integral, Lerta, Grupul deţine licenţe de tranzacţionare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă