14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCredeți în tehnologie, respingeți minciunile și construiți viitorul digital al României!

Credeți în tehnologie, respingeți minciunile și construiți viitorul digital al României!

Aceste litigii civile au fost soluționate fie de către părți sau rezolvate prin proceduri judiciare, iar unele dintre acestea chiar au fost chiar respinse de către judecători federali sau de către jurii. O superputere care se folosește de mașinăria de stat și încearcă fără întrerupere să distrugă o întreprindere privată deținută 100% de angajați și să-i perturbeze funcționarea normală – o astfel de situție nu a mai fost întâlnită.

În ultimii 30 de ani, Huawei a deservit peste 3 miliarde de oameni în peste 170 de țări prin produsele și serviciile sale. Compania nu a provocat niciodată un incident de securitate cibernetică și a menținut întotdeauna un istoric de securitate excelent.

Din cauza originii sale, Huawei a fost calomniată și defăimată de către SUA pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a-și demonstra nivelul de securitate, Huawei a înființat în Europa trei centre de verificare de securitate cibernetică. Compania este supusă celor mai stricte verificări din lume și reprezintă furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă. Rezultatul analizei care are în vedere un interval de 10 ani dovedește că produsele Huawei nu au backdoors, iar rapoartele de certificare a securității cibernetice de la numeroase organizații terțe autorizate arată că Huawei prezintă siguranță și fiabilitate.

1. Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Pe 20 februarie 2019, CEO-ul CNSC, Ciaran Martin, a declarat că produsele Huawei au fost supuse celor mai stricte teste de securitate în laboratoare din Marea Britanie și nu au fost găsite backdoors în produsele Huawei, nici nu au existat dovezi că Huawei a fost implicată în vreo activitate de spionaj.

2. GSMA & 3GPP: Pe 24 august 2020, Huawei a trecut analiza Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS), dezvoltată în comun de către Global Mobile Communications Alliance (GSMA) și 3rd Generation Partnership Project (3GPP). Germania și multe țări europene acceptă standardul NESAS și principalii operatori și furnizori din întreaga lume sunt de acord cu acest mecanism de evaluare.

3. Common Criteria: Pe 5 iunie 2020, Huawei a obținut certificarea de securitate cibernetică 5G de la Common Criteria. Această certificare este una dintre cele mai importante certificări de securitate cibernetică din lume. Peste 30 de țări (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Polonia, Statele Unite, etc.) s-au alăturat acestui acord de certificare.

Datorită acestor verificări științifice care au la bază fapte și standarde reale, securitatea companiei Huawei a fost recunoscută la nivel mondial. În plus, datorită faptului că cele mai importante tehnologii 5G vin de la compania Huawei, peste 90 de operatori de top globali, inclusiv din Europa, au ales Huawei ca partener pentru tehnologia 5G.

Provocările în securitate cibernetică nu se limitează la o anumită generație de tehnologie de comunicație sau la un anumit furnizor. Ele apar în urma dezvoltării tehnologiilor și trebuie rezolvate tot prin metode tehnologice. În esență, provocările de securitate cibernetică sunt de natură tehnică. Prin urmare, încrederea în securitatea cibernetică trebuie să fie bazată pe fapte obiective centrate pe verificări științifice care la rândul lor au la bază standardele comune. Guvernele, industriile, operatorii și organizațiile terțe de certificare trebuie să fie deschise, transparente, cooperante și imparțiale, folosindu-se de specificații tehnice ca standarde și de teste de verificare, ca modalitate prin care pot înfrunta împreună potențialulul periocol în securitatea cibernetică.

Utilizând securitatea cibernetică ca un pretext pentru a suprima întreprinderile cu tehnologii mai avansate decât cele ale Statelor Unite reprezintă, în esență, promovarea hegemoniei digitale asupra suveranității altor țări. Această acțiune contravine în totalitate suveranității digitale susținute de UE. Astfel de practici nu numai că subminează capacitatea de inovare a industriei, sistemul global a lanțului de aprovizionare și principiul liberei concurențe, dar subminează și fundamentele economiei digitale a tuturor țărilor, afectând atât economia, impozitarea, ocuparea forței de muncă și generând creșterea costurilor de trai.

Datorită mediului de afaceri deschis și echitabil care a fost creat de guvernul român în ultimii 20 de ani, compania Huawei și România s-au dezvoltat împreună și au construit o relație bazată pe încredere reciprocă.

1. Huawei a înființat peste 20 de centre globale cu competență tehnică pentru a ajuta România să-și păstreze talentele de tehnologie avansată și să vină în sprijinul clienților de la nivel european și global. Compania a investit peste 1 miliard de euro în România, a contribuit cu peste 6.300 de locuri de muncă și a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru achiziții. Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANAF, în ultimii cinci ani, Huawei s-a clasat pe locul 1 din rândul furnizorilor români de TIC din punctul de vedere al contribuțiilor fiscale acumulate.

2. În același timp, împreună cu operatorii și partenerii de la nivel local, compania Huawei a construit rețele 2G/3G/4G de top și cu a cincea cea mai mare viteză de descărcare din lume (pe baza statisticilor speedtest.net, iulie 2020). Întreprinderile mici și mijlocii și oamenii se bucură de cele mai ieftine servicii de internet din UE (conform DESI 2020: banda largă din România a primit cel mai mare scor la indexul prețurilor). Cu toate aceste realizări, Huawei nu a fost niciodată o amenințare la adresa securității României.

Toate acestea se datorează mediului de afaceri deschis susținut de guvernul român și investițiilor locale semnificative ale companiei Huawei. Zvonurile nefondate și calomniile nu ar trebui lăsate să altereze realizările economiei digitale în România din ultimii 20 de ani, să distrugă reputația mediului de afaceri din România și să deterioreze încrederea reciprocă dintre România și Huawei consolitată în ultimii 20 de ani.

În fața epidemiei globale de COVID-19, economia României și viața oamenilor au suferit un impact fără precedent. Economia trebuie să se redreseze, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, zonele rurale și montane îndepărtate au nevoie de acoperire a rețelei, iar 3,5 milioane de elevi au nevoie de educație la distanță. Huawei, împreună cu operatorii și alți parteneri, depun eforturi pentru a asigura o rețea de înaltă calitate care suportă activitățile online menționate mai sus.

În viitor, România se va confrunta în continuare cu multe provocări. UE a oferit împrumuturi SURE în valoare de 4 miliarde de euro pentru a sprijini companiile și angajații afectați și pentru a stabiliza piața muncii. România poate colabora cu comunitatea internațională pentru a maximiza utilizarea resurselor, care va duce cu siguranță la o redresare rapidă a economiei, la o recuperare a nivelului de trai și la o redresare a încrederii oamenilor. Huawei România este dispusă să depășească numeroase dificultăți, să colaboreze cu operatorii pentru a asigura servicii de comunicații fiabile și să ajute guvernele, întreprinderile și oamenii să utilizeze tehnologii TIC de top pentru a-și redresa traiul și producția într-un mod cât mai eficient.

20 de ani de încredere reciprocă nu vor fi zdruncinați de zvonuri nefondate. De asemenea, există încredere în Guvern și popor că vor fi obiectivi și imparțiali și vor decide în interesul României. În același timp, Huawei solicită domnului Zuckerman să aibă mai puține prejudecăți și să ofere mai mult. Împreună pot fi înfruntate provocările epidemiei și împreună poate fi adusă o contribuție reală și benefică la dezvoltarea economiei digitale a României.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă