Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constănțenii pot rămâne fără apă caldă la duș. Romgaz amenință că închide robinetul

Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral în aceste zile riscă să facă dușuri reci, dacă o amenințare a Romgaz va fi dusă până la capăt.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2018 - 15:33

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România şi una dintre cele mai profitabile companii de stat, a anunţat joi că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa, va conduce ”inevitabil” la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie.

”Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de nouă luni începând cu luna august 2018 - aprilie 2019, suma de plată către Romgaz aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018”, a anunţat Romgaz, într-un comunicat.

Romgaz a făcut, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului, subliniază producătorul de gaze.

Electrocentrale Constanța nu are bani pentru Romgaz

”Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, precizăm că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, Romgaz se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale”, afirmă reprezentanţii Romgaz.

Societatea are peste 6.000 de angajaţi şi o capitalizare de 12,54 miliarde lei.

Comentarii

loading...