Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

sursa: Comunicat de Presă ASISED

Conferințe în București și Brașov pentru întărirea colaborării dintre ONG-uri și instituții publice

Asociația pentru Implicare Socială, Educație și Cultură (ASISED) a organizat în cadrul proiectului „Societatea civilă dezvoltă politici publice” două conferințe pentru întărirea colaborării dintre ONG-uri și instituțiile publice din România

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2019 - 08:50

09.10.2019

 

Proiectul „Societatea civilă dezvoltă politici publice”, cod SIPOCA 202, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, având ca scop dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernamentale din România de a participa la procesul de elaborare a politicilor publice în domeniul social, cu impact la nivel național, pentru a crește calitatea politicilor publice din domeniu.  


Prima conferință „Întărirea colaborării dintre ONG-uri și instituțiile publice” s-a desfășurat la București, pe 9 august 2019, iar a doua conferință s-a derulat la Brașov, pe 23 august, fiecare eveniment având parte de 50 de participanți. Conferințele au vizat întărirea colaborării dintre organizațiile non-guvernamentale și autoritățile/instituțiile publice, facilitarea întâlnirii dintre reprezentanți ai instituțiilor publice și organizații non-guvernamentale, schimbul de informații și cunoașterea părților.


La cele două evenimente au participat membri ai ONG-urilor și foarte mulți reprezentanți ai instituțiilor publice, cum ar fi: Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati,  DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 2, DGASPC Sector 6 și Direcția de Asistență Socială Brașov. La finalul conferințelor s-a putut observa o deschidere foarte mare din partea instituțiilor de a colabora cu organizațiile non-guvernamentale din România.

Conferința „Întărirea colaborării dintre ONG-uri și instituțiile/autoritățile publice” București.

 

Beneficiarul proiectului „Societatea civilă dezvoltă politici publice” este Asociația pentru Implicare Socială, Educație și Cultură”, iar principalele rezultate atinse/așteptate sunt: 100 de persoane recrutate, înscrise în grupul țintă și monitorizate pe parcursul implementării proiectului, 3 propuneri legislative în domeniul politicilor sociale elaborate, 2 conferințe organizate cu scopul întăririi colaborării dintre organizațiile non-guvernamentale şi autoritățile publice, la care participă 100 de persoane, și o propunere alternativă la politicile publice din domeniul social, acceptată.


Proiectul cu o valoare totală de 919.646,51 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 901.253,59 lei și contribuție proprie de 18.392,92 lei, este implementat în perioada 13 iunie 2018 – 13 octombrie 2019.
Pentru detalii suplimentare legate de proiect, persoana de contact este: Alexandru Tăcină, responsabil comunicare și promovare; Telefon: 0725329007.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020


Conferința „Întărirea colaborării dintre ONG-uri și instituțiile/autoritățile publice” Brașov

Comentarii