Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grupul Volkswagen, probleme cu emisiile la mii de maşini fabricate din 2009

Problemele cu emisiile de noxe ale mașinilor Volkswagen se extind la mii de vehicule suplimentare, fabricate începând cu anul 2009, a anunțat Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA). Grupul auto Volkswagen este cel care a informat autoritățile americane că sunt și alte automobile cu probleme.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2015 - 21:00

Problemele cu emisiile de noxe ale mașinilor Volkswagen se extind la mii de vehicule suplimentare, fabricate începând cu anul 2009, a anunțat Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA). Grupul auto Volkswagen este cel care a informat autoritățile americane că sunt și alte automobile cu probleme, potrivit Mediafax. 

Autorităţile americane au semnalat pe 2 noiembrie că s-a decis extinderea investigaţiei în cazul grupului auto Volkswagen, acuzat că a folosit dispozitive de manipulare a emisiilor şi la motoare diesel mai puternice, ale unor modele SUV Audi şi Porsche. Iniţial, grupul auto german respinsese noile acuzaţii, revenind vineri asupra contestaţiei.

Citește și: Oficial american: Comisia Europeană cunoștea, din 2011, neregulile autoturismelor Volkswagen

"Autorităţile americane vor continua investigaţia şi vor lua toate măsurile adecvate", precizează EPA.

Suspiciunile se referă la motoare diesel cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri cubi instalate pe circa 10.000 de vehicule Porsche, Audi şi alte mărci ale grupului VW vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Este vorba de modelul Volkswagen Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, şi Q5 2016.

Citește totul despre:

Comentarii