City Insurance şi Euroins au dureri de creştere, ca adolescenţii

Cele două mari companii de asigurări cu probleme au dureri de creştere, ca adolescenţii cărora le-au rămas hainele mici.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2019 - 15:11

Este declaraţia dată României libere de vicepreşedintele ASF, Cristian Roşu, responsabil cu sectorul Asigurărilor. Recent, City Insurance şi Euroins au fost amendate de Autoritate cu câte 50.000 de lei. Există întârzieri în plăţile către service-uri, cum au acuzat acestea?

„Există, altfel nu dădeam amenzi. Este o nerespectare a anumitor obligaţii rezultate din aplicarea legii şi a normelor. Supravegherea e în mare măsură automatizată”, a explicat Crăciun.

City şi Euroins au avut o evoluţie destul de importantă pe cota de piaţă şi au crescut de la sub 30% la peste 40%, a spus Rl Roşu. A fost o „creştere de business, de dezvoltare a companiei, care la un moment dat, în afară de partea financiară - sustenabilă, pe partea organizaţională n-a mai ţinut pasul cu dezvoltarea”, adică „n-au mai putut gestiona portofoliul, că de ştiut, ştiu să-l gestioneze”.

„Este ca la copiii de 14 – 15 ani, când apare o creştere mai mare într-un timp foarte scurt şi le rămân hainele mici.” Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF

„Vedeţi”, a detaliat oficialul ASF, „e ca la copiii de 14 – 15 ani, când apare o creştere mai mare într-un timp foarte scurt şi le rămân hainele mici. Ambele companii sunt într-un proces de readaptare, de reorganizare a activităţii, astfel încât să reintre în normalitate”.

Ce urmează? „Avem două controale în derulare. Unul, aproape de sfârşit, ce se finalizează cu procesul verbal, care va intra în şedinţa de Consiliu, pentru Euroins. La City, s-a închis efectiv, pe 20 septembrie. Urmează procesul verbal şi deciziile din Consiliu, ce probabil că vor veni spre sfârşitul lunii octombrie”, a declarat Cristian Roşu.

 

Controale de fond

Ce fel de controale sunt? „Controale de fond, de data aceasta, nu controale inopinate sau acţiuni din supraveghere”, a spus Roşu.

Cât de gravă este situaţia? „Sunt anumite operaţiuni confidenţiale, se derulează şi sunt încă în analiză”, a afirmat oficialul ASF, detaliind: „Ceea ce vă pot spune despre Euroins este că am avut o discuţie chiar şi cu acţionarii şi s-au convenit anumite măsuri, dintre care unele au şi fost luate. Vreau să vedem rezultatele acestor măsuri, care au fost asumate de către conducere”.

Comentarii