Imagine simbol a criptomonedelor, FOTO: Facebook

Cine este bancherul care a plecat de la Goldman Sachs după ce a câștigat o avere din criptomonede

Aziz McMahon, directorul general și șeful vânzărilor pe piețe emergente la Goldman Sachs Londra, a demisionat după ce a câștigat o avere investind în criptomonede, potrivit unor surse din industrie citate de CNBC.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2021 - 21:12

Se crede că McMahon a încasat din tranzacțiile cu criptomonede cel puțin 10 milioane de lire sterline (14 milioane de dolari), au spus sursele citate.

Rapoarte anterioare ale eFinancial Careers și The Guardian spuneau că McMahon a părăsit Goldman după ce a câștigat bani din dogecoin.

Goldman Sachs a confirmat, la solicitarea CNBC, plecarea lui McMahon, dar a refuzat să comenteze. McMahon nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC prin LinkedIn.

Ether, activul digital în care se spune că a investit McMahon, a crescut cu peste 400% de la începutul anului. Creat la șase ani după bitcoin, ether se bazează pe o tehnologie cunoscută sub numele de Ethereum.

Bitcoin și alte criptomonede au fluctuat extrem de mult în ultima vreme. Miercuri, întreaga piață a scăzut cu 365,85 miliarde de dolari, după un tweet al lui Elon Musk care a declarat că Tesla va înceta să accepte plăți în bitcoin din cauza preocupărilor de mediu.

Comentarii