21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieCifra de afaceri din industrie, în creştere cu 14,2%, la 7 luni

Cifra de afaceri din industrie, în creştere cu 14,2%, la 7 luni

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (+19,3%), industria bunurilor de capital (+17,9%), industria bunurilor intermediare (+13,3%), industria bunurilor de uz curent (+8,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,3%).

Conform INS, în luna iulie 2018, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de iunie cu 1,2%, iar raportat la luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 16,5%.

Cifra de afaceri din industrie, în iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, pe total a scăzut cu 1,2%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-1,5%) şi în industria prelucrătoare (-1,2%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-7,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,9%) şi industria bunurilor intermediare (-1,3%). Creşteri au înregistrat industria energetică (+11,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,8%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2018, faţă de luna iulie 2017, a crescut pe ansamblu cu 16,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+16,7%) şi industria extractivă (+7,3%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria energetică (+32,3%), industria bunurilor de capital (+18,9%), industria bunurilor intermediare (+14,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+10,7%).

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă