Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centralele pe gaz se scumpesc cu până la 1.000 de lei

Miezul verii este vârf de sezon şi pentru vacanţe, dar şi pentru montarea centralelor de apartament. De la an la an, numărul celor care decid să renunţe la sistemul centralizat creşte.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

06.05.2020 - 15:12

Explicaţiile sunt simple – astfel de instalaţii sunt tot mai ieftine, iar teama de întreruperile apei calde îi fac pe tot mai mulţi oameni să considere sistemul centralizat tot mai nesigur.

Deja în opt judeţe nu mai există sisteme de încălzire centrală şi doar o cincime din oraşele României mai aşteaptă minuni de la reţelele de termoficare.

În 2008 România avea 1,7 milioane de apartamente care primeau apă caldă în sistem centralizat. În doar şapte ani, 400.000 de apartamente au renunţat la sistemul de termoficare şi au montat centrale pe gaz, informează Money.ro.

Din Alba până în Galaţi, proprietarii spun că au scăpat de grija datoriilor şi a conductelor sparte. „Oamenii şi-or cumpărat centrale proprii. Acum e super, domnule! Eu îmi fac căldură când vreau, apă caldă la fel”, a spus Iosif Haţegan, un proprietar.

„Nu mai vreau să depind de sistemul centralizat de niciun fel”, a spus Jenică Codreanu, un alt proprietar.

Cei care îşi montează centrale pe gaz trebuie să ştie că, din toamnă, acestea vor costa cu 1000 de lei mai mult decât cele clasice. Dar noile modele consumă cu până la 30% mai puţin gaz.

Citește totul despre:

#scumpiri #centrale gaz

Comentarii

loading...