Cele 5 noi stocuri tehnologice cumpărate de cel mai mare acționar extern al Tesla

Managerul fondului scoțian, Baillie Gifford, are un palmares de invidiat în identificarea titanilor tehnologici ai viitorului.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2020 - 23:45


A fost un susținător timpuriu al AmazonAMZN, a cumpărat gigantul chinez de internet Alibaba pre-IPO și a fost cel mai mare acționar extern al Tesla de ani de zile.


Trei noi dețineri listate


A cumpărat trei companii de software pentru întreprinderi pentru a profita de această digitalizare sporită: TwilioTWLO, CloudflareNET și WorkdayWDAY.


„Aceste întreprinderi contribuie la reducerea barierelor în calea antreprenoriatului. În loc să investească sume mari de bani în avans în construirea de centre de date și alte tipuri de infrastructură, companiile pot închiria accesul prin intermediul acestor platforme la scară ”, au spus Robinson și Xiong, managerii Baillie Gifford.


Twilio a sculptat o nișă de infrastructură cloud. Tehnologia de comunicații a companiei încorporează chat și video în aplicații și software, îmbunătățind implicarea digitală. Compania este deja un actor global, operând în 16 țări.


Cloudflare, furnizorul de securitate cibernetică fondat în 2009. Protecția sa de rețea s-a dovedit capabilă să blocheze unele dintre cele mai mari atacuri de hackeri văzute vreodată.


Două noi dețineri nelistate


Snowflake este un depozit de date cloud. A fost co-fondată în 2012 de foștii deținători Oracle, Benoit Dageville și Thierry Cruanes.


Firma de procesare a plăților online Stripe, fondată de frații irlandezi Patrick și John Collison în 2010, firma a construit deja o bază largă de clienți, variind de la start-up-uri americane la giganți globali, inclusiv Just Eat, Amazon și Spotify.
Stripe a fost evaluat la 36 de miliarde de dolari.

Comentarii