Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

E oficial. Cel care a girat autostrada prăbușită a lui Victor Ponta și Ioan Rus revine la CNAIR

Cel care a girat inaugurarea lotului de autostradă Cunța – Săliște în campania electorală pentru prezidențialele din 2014, în prezența candidatului Victor Ponta se pregătește să revină la șefia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2018 - 16:48

Cel care a girat inaugurarea lotului de autostradă Cunța – Săliște în campania electorală pentru prezidențialele din 2014, în prezența candidatului Victor Ponta se pregătește să revină la șefia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

UPDATE Numirea a fost oficializată

"Directorul General al CNAIR SA, Ştefan Ioniţă, a solicitat astăzi Consiliului de Administraţie să ia act de faptul că la expirarea mandatului solicită să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate, deţinută anterior. Mandatul de director general al acestuia urma să expire în data de 12 mai 2018. În baza solicitării, Consiliul de Administraţie al CNAIR SA l-a numit în funcţia de director general al CNAIR SA pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai 2018. Fostul director general, Ştefan Ioniţă, le-a mulţumit colegilor din CNAIR Central, din regionalele companiei şi din CESTRIN pentru sprijinul acordat în cele 16 luni de mandat, pentru deblocarea unor proiecte şi lansarea unor noi investiţii", se spune în comunicatul dat publicității de CNAIR.

Ştefan Ioniţă, actualul director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a renunţat la prelungirea mandatului.

În locul său ar putea fi numit Narcis Neaga, fost şef al Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR), au declarat pentru Agerpres surse din domeniul transporturilor.

"Mandatul directorului general Ştefan Ioniţă expiră pe 12 mai şi ar fi trebuit prelungit. Însă, Ştefan Ioniţă a renunţat la prelungirea mandatului, iar în locul său Consiliul de Administraţie al CNAIR ar putea să îl numească pe Narcis Neaga", au precizat sursele.

Narcis Neaga a fost numit, la începutul lunii martie, membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura. De asemenea, pe 30 martie, Narcis Neaga a fost ales de către Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) în funcţia de director general al companiei.

Pe 14 noiembrie 2014, cu doar două zile înainte de turul doi al alegerilor pentru președinția României, Victor Ponta forța inaugurarea unei autostrăzi despre care constructorul spunea că nu e gata. După două luni, au apărut fisurile în carosabil, iar în 10 luni autostrada era deja închisă pentru reparații.

Sectorul de autostradă Sibiu-Orăştie a fost inaugurat, deşi nu era terminat, așa cum reiese din procesul de predare-preluare a lucrării încheiat între constructor și Compania de Drumuri. Cu toate acestea, șeful CNADNR de la acea vreme, același Narcis Neaga, și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au forțat tăierea panglicii de către premierul Victor Ponta.

Apoi, tronsonul cu pricina a fost primul din România care a trebuit demolat și refăcut de la zero, în regie proprie, de angajații Companiei de drumuri. Și nici Victor Ponta nu a ajuns președintele României.

Narcis Neaga a fost director general al Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR), care a fost reorganizată în 2016, sub Guvernul tehnocrat, şi redenumită Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă a fost înfiinţată Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), o companie distinctă ce se ocupă de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier.

Comentarii

loading...