Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cehia: Revizuirea prognozelor de creştere pentru 2019 şi 2020

Ministerul de Finanţe al Cehiei a declarat reducerea ușoară a estimărilor economică pentru 2019 şi 2020, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2019 - 20:19

Potrivit unui document publicat pe pagina sa de Internet, Ministerul de Finanţe a revizuit prognoza de creştere pentru acest an la 2,4% de la 2,5%, în timp ce prognoza pentru anul viitor a fost redusă la 2,2% de la 2,3%. În acelaşi document se precizează că în 2020 creşterea economică a Cehiei va continua să fie susţinută de consumul intern, care se va reduce uşor.

De asemenea, Ministerul de Finanţe al Cehiei subliniază că aceste prognoze sunt supuse la numeroase riscuri, printre care Brexitul, politicile comerciale protecţioniste şi modificarea sentimentului investitorilor străini. Când vine vorba despre riscurile interne, cele mai importante sunt supraîncălzirea pieţei muncii, creşterea preţurilor proprietăţilor imobiliare şi avansul creditului imobiliar, precum şi noile standarde mai dure de poluare care să afecteze industria auto din Cehia.

Comentarii

loading...