18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieCCR respinge o modificare legislativă care ar fi favorizat "băieții deștepți" din...

CCR respinge o modificare legislativă care ar fi favorizat “băieții deștepți” din domeniul energiei

CCR a anunțat, miercuri. că a declarat neconstituțională o modificare legislativă care ar fi favorizat “băieții deștepți” din domeniul energiei.

Astfel, magistrații CCR au decis, miercuri, că este neconstituţională Legea de modificare a articolului 435 din Codul fiscal al României (Legea 227/2015). Această modificare afirma că operatorii economici care intenţionează să distribuie şi să comercializeze angro produse energetice au obligaţia să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare.

Obiecția de neconstituționalitate fusese formulată de parlamentari din USR, PNL, PMP şi de deputaţi neafiliaţi, precum şi de Guvernul României. În sesizarea adresată CCR, USR reclama faptul că o asemenea modificare a Codului Fiscal va restrânge numărul de concurenţi pe piaţa produselor energetice. Concret, prin obligarea tututor companiilor la suportarea costurilor pentru înfiinţarea depozitelor, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii, devine dificilă, dacă nu imposibilă, funcţionarea acestora.

Dacă se menținea această modificare legislativă, mulţi agenţi economici nu puteau îndeplini noile condiții și ar fi fost eliminaţi de pe piaţă, “afectând grav cadrul concurenţial şi creând un monopol pentru cei patru operatori principali din România”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă