4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieBursa din Londra deschide un centru de servicii pentru afaceri la Bucureşti

Bursa din Londra deschide un centru de servicii pentru afaceri la Bucureşti

London Stock Exchange Group (LSEG) se extinde la Bucureşti, unde va deschide un centru de servicii pentru afaceri. Noul centru angajează personal pentru Business Services Ltd (BSL), divizia pentru serviciile comune din cadrul entităţilor care compun gigantul financiar. In prezent, BSL furnizează servicii în domeniul tehnologiilor IT, al serviciilor de date şi al funcţiilor de suport corporativ.

Încă din mai 2018, London Stock Exchange Group a selectat Bucureștiul ca unul dintre hub-urile operaționale strategice ale Grupului, alături de cel din Colombo (Sri Lanka), începând deja recrutarea de personal hipercalificat, mai ales din zona IT.

Astfel, LSEG România vizează activități precum Web Services (dezvoltare de software, system administration, suport operaţional şi de mentenanţă pentru platformele web ale LSEG), Corporate Services (administrarea sistemelor corporate și a sistemelor corporate pentru aplicații), Market Services (system administration, ingineria sistemelor de baze de date) și Post Trade Services (software development și DevOps).

„In România, a declarat Murali Subrahmanyam, directorul serviciilor pentru afaceri al LSEG, am găsit o forţă de muncă bine calificată, un sistem educaţional solid şi o bună infrastructură. Suntem încântaţi de căldura cu care am fost primiţi de Guvernul României, de Agenţia InvestRomânia şi de comunitatea de afaceri locală.” De altfel, London Stock Exchange Group a fost asistat de InvestRomania pe durata întregului proces decizional.

LSEG a închiriat 3000 mp în zona central-vestică a Capitalei, în apropierea Universităţii Politehnice. Pentru început compania şi-a propus recrutarea a 200 de angajaţi, urmând ca în timp numărul acestora să crească la 400. Biroul din București va fi complementar biroului de servicii financiare din Colombo, Sri Lanka, unde lucrează 480 de persoane.

Pentru ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ştefan Radu Oprea acest proiect “confirmă potențialul economiei românești de a atrage investiții competitive, cu efecte vizibile în creșterea PIB-ului și în avansul pe lanțul valoric. Bucureștiul își face loc pe harta centrelor industriei financiare mondiale. Trebuie să profităm de aceste sinergii create pentru a dezvolta piața de capital din România, ca o opțiune reală de finanțare pentru mediul privat.”

London Stock Exchange este cea mai importantă bursă din Europa şi una dintre cele mai vechi din lume, cu o istorie de peste 300 de ani. London Stock Exchange Group a fost creat în octombrie 2007, când London Stock Exchange a fuzionat cu Bursa de Valori din Milano. Cu sediul central în Londra şi cu un total de 4.700 de angajaţi, London Stock Exchange Group desfăşoară activităţi în Marea Britanie, Italia, Franţa, America de Nord şi Sri Lanka.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă