Foto: Arhivă

Avaria de la termoficare este din vina Primăriei Capitalei, susține ELCEN

Termoenergetica, firmă din subordinea Primăriei Capitalei, a avut o avarie majoră, dar de această avarie este responsabilă Primăria Capitalei, susține ELCEN.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2020 - 14:56

"Termoenergetica a avut o avarie majoră, vineri seară la ora 22:40. În cursul nopții, au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii ELCEN și TERMOENERGETICA pentru a susține sistemul de termoficare", precizează un comunicat de presă al ELCEN.

Compania ELCEN este subordonată Ministerului Economiei și coordonează toate centralele termoelectrice din București (CTE). Potrivit ELCEN, "parametrii agentului termic livrat din CTE București Sud înaintea apariției avariei pe rețeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menținut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonică, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar". 

ELCEN dezminte, pe această cale, acuzațiile lansate de primarul general, Gabriela Firea, potrivit căreia avaria s-a produs în urma unui "sabotaj" organizat de ELCEN.

"Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public", subliniază comunicatul ELCEN.

Comentarii