Aeroportul Sibiu va primi un ajutor de 4 milioane lei. (Foto: Silviu Sintea)

Ajutor de stat pentru cinci aeroporturi din România

22 milioane lei vor primi aeroporturile Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu pentru a trece mai ușor peste reducerea drastică a numărului de zboruri.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2020 - 11:28

Guvernul României a decis în ședința de miercuri să aloce un ajutor de stat pentru mai multe aeroporturi din țară care au înregistrat în ultimele luni pierderi considerabile provocate de restricțiile de zbor impuse de pandemia de coronavirus.

„A fost adoptată o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19. Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu, care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei.”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului, citat de News.ro.

Aeroportul Cluj va primi 8,5 milioane lei iar aeroportul internațional Sibiu 4 milioane lei, în condițiile în care, anterior, alte forme de sprijin financiar au fost acordate de Guvern de la bugetul de stat acelor aeroporturi mai mici din România care au un trafic de călători sub valoarea de 200.000 pasageri pe an.

Comentarii