”Într-un context de piaţă favorabil, compania a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri nete cu 34% comparativ cu perioada similară a anului 2018 depăşind pragul de 73,7 milioane lei. Raportat la anul 2018, ponderea veniturilor din blocuri ceramice şi mărfuri a rămas similară”, se arată în raport.
Cheltuielile salariale au înregistrat o creştere de 23% faţă de anul precedent atât din cauza unei creşteri cu 11% a numărului de angajaţi, comparat cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Cheltuielile operationale au înregistrat o creştere de 41% faţă de perioada precedentă a anului trecut ca efect al creşterii cheltuielilor cu utilităţile şi transportul.
La finalul perioadei încheiate la 30 Iunie 2019 activele nete ale companiei înregistrează o creştere de 11% faţă de finalul anului 2018, depăşind suma de 142,4 milioane lei.
”După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piaţa de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influenţat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcţii, a adus o plafonare a cantităţilor cerute şi chiar scăderi la nivelul pieţei de zidării”, se menţionează în raport.
De asemenea, atragerea de finanţări nerambursabile, cu trei proiecte aflate în implementare în prezent, dintre care cel mai semnificativ priveşte implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industrială de la Recea, permit companiei accelerarea investiţiilor în eficientizare, dar şi derularea unor programe de dezvoltare a resursei umane în companie, spun reprezentanţii producătorului.
Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 212,37 milioane lei.
Acţionarul majoritar este Dedeman (cu 73,33% din acţiuni).
Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.