14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în luna martie

Afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în luna martie

În februarie, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 9,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după un avans de 6,6% în ianuarie. 

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 8,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+11,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

În primele trei luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a înregistrat o creştere cu 8,4%.

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă