Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări europene

Un număr de 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană, datorită unei propuneri de modificare iniţiată de UDMR.

Share

Rl online 0 comentarii

23.09.2019 - 19:24

Proiectul de lege al USR viza, iniţial, doar municipiile de peste 40.000 de locuitori.

”Proiectul de lege, în forma iniţială, prevedea posibilitatea de a avea zonă metropolitană doar pentru 6 municipii, faţă de cele reşedinţă de judeţ care au această posibilitate şi acum, conform legilor în vigoare. Restul municipiilor din ţară au mai puţin de 40.000 de locuitori. La propunerea UDMR, pragul a fost scos din proiectul de lege adoptat, astăzi, de Senat şi au fost, astfel, incluse încă 44 de municipii noi”, a declarat, luni, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului, unde propunerea a fost adoptată cu modificările propuse de Uniune.

Legiuitorul UDMR a adăugat că sistemul finanţărilor nerambursabile este reglementat de ani de zile astfel încât să ofere posibilităţi doar municipiilor foarte mari, iar oraşele care au între 10.000 – 40.000 de locuitori nu au avut posibilitatea de a se dezvolta din aceste fonduri.

„UDMR a militat şi vom susţine, în continuare, necesitatea extinderii programelor de finanţare pentru a cuprinde şi oraşele mai mici”, a mai spus Cseke Attila.

Modificarea propusă de UDMR a fost adoptată, cu unanimitate de voturi, de comisia de specialitate, după care a fost supusă votului din plenul Senatului.

Astfel, în afara municipiilor reşedinţă de judeţ şi a celor 6 municipii mari incluse în propunerea iniţială, alte 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, vor avea posibilitatea de a demara proiecte de dezvoltare în zona metropolitană.

Legea va intra în vigoare după promulgare. Este de aşteptat ca, în următorul program financiar comunitar, Uniunea Europeană să aloce fonduri pentru dezvoltarea zonelor metropolitane din jurul municipiilor. Propunerea adoptată, astăzi, va asigura acces la aceste fonduri pentru toate municipiile din România.

Comentarii

loading...