Primarul Negoiță a fost importunat în activitatea sa recreativă, de către o bucureșteancă, Lilia Stana, care l-a chestionat asupra motivelor ce au stat la baza deciziei sale, cunoscut fiind faptul că normativele stării de urgență interzic plimbările în parcuri în vreme de pandemie
”Locuiesc lângâ parcul IOR, sector 3. Astăzi, eram pe biciclete cu copiii pe lângă parc, ne oprisem pe podul care desparte parcul pentru că observasem 2 bicicliști chiar în parc. Când ajung în dreptul nostru, îmi dau seama că era primarul sectorului 3, Robert Negoiță. La întrebarea mea de ce nu respectă regulile de interdicție de a intra în parc, mi-a raspuns: „verific ca totul să fie în regulă”, stând pe bicicletă în pantaloni scurți, cu un coș de picnic (…) Am vorbit preț de cateva minute. După alte întrebări de ce ni se interzice nouă famiilor cu copii intrarea în parc, mi-a răspuns că nu el a închis parcurile și nu el a dat ordonanța militară.
De ce tocmai edilul sectorului 3 se plimbă prin parc încălcând ordonanța militară ? După ce a plecat, am abordat un jandarm care stătea în apropiere și supraveghea accesul în parc. La intrebarea de ce domnului Negoiță îi este permisă plimbarea prin parc, ne-a raspuns că dânsul are declarația pe proprie răspundere și că poliția locală care supraveghează parcul este în subordinea primarului. Cum vi se pare, legea este egală pentru toti?”, a postat pe contul său de Facebook Lilia Stana.
Cum se apără Robert Negoiță?
La scurt timp după ce filmarea cu primarul sectorului 3 a făcut înconjurul presei acesta a postat un mesaj pe una dintre paginile sale de socializare în care a explicat motivul plimbării sale prin parcul IOR. Robert Negoiță a declarat că a dat o tură prin parc strict pentru a rezolva câteva chestiuni, constatând câteva lucruri care țin de mentenanță, în legătură cu coșul de picnic de pe bicicletă edilul explicând faptul că acesta conținea nici mai mult nici mai puțin decât pâine uscată pentru păsările înfometate din I.O.R…
”În administrația locală, nu ai niciodată liber. Dimpotrivă, trebuie să te folosești de fiecare “fereastră” pentru a rezolva și chestiuni pentru care nu ai avut timp. Azi am dat o tură completă în Parcul IOR, fiindcă nu reușisem de ceva timp să fac asta. Am constatat, din păcate, că deși există personal alocat pentru mentenanța parcului, chiar și în această perioadă, sunt elemente ce trebuie rezolvate rapid. De la reparații la mobilierul stradal și până la refacerea spațiilor verzi și a anumitor zone. Mâine, am convocat o ședință cu cei ce se ocupă de mentenanța Parcului IOR și le voi trasa câteva sarcini clare. Desigur, vă țin la curent.
PS: Pentru cei care confundă niște sacoșe cu pâine uscată cu un fel de coșulețe pentru picnic: da, am avut cu mine niște pâine uscată pe care am luat-o tocmai pentru a hrăni păsările din parcul nostru”, a replicat Robert Negoiță, pe unul dintre conturile sale de Facebook, contestatarilor săi.
Negoiță, acuzat de ipocrizie de către cetățeni
”Explicația” lui Robert Negoiță mai mult a aprins spiritele în spațiul public, sute de comentatori acuzându-l de ipocrizie și de faptul că folosește acum imagini cu probleme funcționale ale parcului vechi de ani de zile pentru a-și justifica deplasarea care încalcă normativele.
Justificarea edilului sectorului 3 pare cu atât mai subțire cu cât oricine urmărește imaginile, poate observa cu ușurință faptul că Negoiță nu stăpânește deloc mersul pe bicicletă, pustietatea prezentă a parcurilor fiind chiar momentul optim pentru deprinderea tainelor pedalării de către cineva care își dorește intimitate.
Mai mult decât atât, varianta primarului, ce viza inspecția de serviciu, intră în contradicție flagrantă cu echipamentul pe care Negoiță l-a afișat în clipul cu pricina: pantaloni scurți la vedere, lipsă mască, lipsă mănuși ori alte echipamente de protecție.
Cetăţenii surprinşi în parcuri, începând de sâmbătă, 24 martie, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei
Potrivit art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3, în prezent se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală, fără a fi permisă, însă, deplasarea în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul.