Autostrada A1, Sibiu Sebes. Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Veste bună pentru șoferi. Ce-i așteaptă pe A1 și A2

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru concesionarea spațiilor de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța, respectiv 26 de benzinării „în oglindă”, pe stânga și pe dreapta drumului, anunță, luni, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2021 - 20:22

„Vom avea în sfârșit parcări și decente pe toată lungimea autostrăzilor A1 și A2! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tocmai a desemnat câștigătorii pentru concesionarea spațiilor de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Este vorba de 26 de benzinării <în oglindă>, pe stânga și pe dreapta drumului”, anunță Cătălin Drulă.

El apreciază că este o veste bună din două motive.

„Primul - vom putea să ne bucurăm de un în condiții civilizate. Vor exista stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante, magazine, printre altele. Al doilea - aceste spații, concesionate pentru următorii 20 de ani, vor produce venituri - cel puțin 67 de milioane de lei pe an, pe care îi putem investi mai departe în proiecte de infrastructură. Urmează demersuri similare și pentru autostrăzile A10 și A3, iar pentru Autostrada Moldovei A7, viitoarele spații de servicii sunt gândite încă de pe acum, de la faza de proiectare, astfel încât viitorul concesionar să aibă dotările și spațiul necesar pentru cele menționate (stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante, magazine, etc”, afirmă ministrul Transporturilor.

Comentarii