Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Top 20 de lucruri pe care nu le știai despre noțiunea de ”muncă” la români!

Anul acesta 1 Mai-ul a fost marcat de majoritatea românilor mai degrabă ca un parastas decât ca o sărbătoare. Iar ziua în sine, chiar dacă pandemia ne-a oferit, de două luni încoace, o sumedenie de ore de stat acasă, nu a lipsit din calendarul zilelor libere naționale.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2020 - 10:55

De ce? Că-i prevăzut în lege, spun unii. Hai să fim serioși. De fapt, pentru că nu ne-a plăcut niciodată munca. Iar istoria noastră e plină de astfel de dovezi. Doar dacii trăiau din prădăciune (până și-au găsit nașul), ciobanul din Miorița își făcea leneș testamentul, cu pupilele pironite pe cer, iar în prezent Dorel leagă firu’ de curent la țeava de apă.

Iată, în aceste condiții, mai jos, doar câteva dintre legendele urbane ce ilustrează, în România, repercutarea conceptul de muncă în mentalul mioritic colectiv:

1. Cercetătorii au descoperit recent că faimoasele cuvinte „Statul sunt eu“ n-au fost rostite de regele francez Ludovic XIV, ci de Dorel I, primul român din istorie care a fost pus să muncească. Și a început cu o pauză.

2. Deși tradiția susține că Burebista ar fi distrul viile, cercetări de ultimă oră relevă că, de fapt, viile au dispărut singure, fiindcă dacii erau prea beți ca să le muncească.

3. După ce au descoperit că munca dăunează grav sănătății, românii au inventat o nouă știință: medicina muncii, care tratează simptomele chefului de treabă.

4. Românii au renunțat definitiv la monarhie în momentul în care au aflat că doar munca îl înnobilează pe om.

5. Contrar aparențelor, angajații români cu cel mai bogat CV sunt preoții ortodocși. Ei au și câte trei slujbe diferite pe săptămână.

6. Cei mai pricepuți hackeri din lume sunt romii. Ei sunt singurii care au reușit să spargă Codul Muncii.

7. Cum se mai numesc jucătorii lui Dinamo? Muncitori necalificați în Champions League.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Citește totul despre:

Comentarii