Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii au creat prima rasă de vaci care iarna hibernează iar vara se hrănesc din tomberoane!

Provenită din încrucișarea ursului tomberonez cu un hibrid bovin creat din Bălțata Românească și Rasa Brună, noua văcuță e omnivoră, hrănindu-se în special cu gunoiul din pubele.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2020 - 07:59

Speriați de seceta care anunță să afecteze România, după pandemia de coronavirus, mai ceva ca dezastrul natural istoric din 1947, și avertizați asupra faptului că lipsa produselor furajere va afecta grav efectivele zootehnice naționale, cercetătorii Ministerului Agriculturii au reușit să arate lumii că România are, încă, un cuvânt de spus în materie de research competitiv, scoțând din eprubete prima rasă de vaci care hibernează iarna, ca să nu consume mâncare din stoc, iar de primăvara până toamna se hrănește doar din tomberoane.

Provenită din încrucișarea ursului tomberonez cu un hibrid bovin creat din Bălțata Românească și Rasa Brună, noua văcuță e omnivoră, hrănindu-se în special cu gunoiul din pubele, mormăie cu o ușoară tentă de muget și iarna nu consumă absolut niciun fel de nutreț, întrucât hibernează 6 zile din 7 ale săptămânii.

 
 ”În noile condiții economice, această vacă, pe care foștii mei colegi am auzit că au botezat-o, tradițional, Viorica, va fi salvarea zootehniei românești”, a declarat entuziasmat, pe pagina sa de Facebook, Petre Daea, ex-ministrul Agriculturii. ”Dă foarte mult lapte, consumă extrem de puțin – dintr-un tomberon plin cu coji de sfeclă și sticle de votcă goale hrănești o cireadă întreagă - și, cel mai important, are o carne extrem de apreciată la export, acolo unde noi o livrăm cu preț de vânat”, a mai precizat bufonul executivului demis al Vioricăi Dăncilă.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...