21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiPutin anunță că garniturile militare de la granița cu Ucraina sunt convoaie...

Putin anunță că garniturile militare de la granița cu Ucraina sunt convoaie umanitare cu vaccinuri

Iritat de faptul că opinia publică mondială îl acuză că pregătește în mod ostentativ ocuparea Ucrainei, înșirând pe șoselele Rusiei, către graniță, coloane kilometrice de blindate, însoțite, pe căile ferate, de garnituri întregi încărcate cu tancuri, președintele Federației Ruse a convocat rapid la Kremlin ce ziariști a mai găsit prin redacțiile moscovite, alături de corespondenții ziarelor străine, încă neintoxicați stradal cu plumb calibrul 7,62, pentru o conferință de presă cu rol explicativ.

 
Celor prezenți, Putin le-a explicat prietenește, bătând doar cu pumnul în masă, că tehnica de luptă pornită către Ucraina este, de fapt, doar un uriaș convoi umanitar care transportă vaccinuri Sputnik V, măști de gaz (mai eficiente ca cele chirurgicale), și seringi Kalashnikov, în sprijinul efortului anti pandemic al autorităților de la Kiev, în mod evident depășite de amploarea sinistrului epidemiologic.

Totuși, pentru că, până la această oră, presa rusă, adică alde Izvestia, Tass, Vocea Rusiei și oficinele Sputnik, încă nu v-a spus totul în legătură cu această operațiune plină de generozitate, așteptând ”verdele” publisherului de la Kremlin, ne facem noi datoria să vă dezvăluim zece lucruri pe care nu le ştiaţi despre noile convoaie umanitare ale lui Putin. Astfel:

1. Deşi convoiul se îndreaptă, oficial, spre Ucraina, din obişnuinţă și pentru orice eventualitate, mecanicii de blindate au băgat motorină cât să le-ajungă și până la București.

2.Înainte de plecare, garniturile de tren au fost sfinţite de un sobor de preoţi. „Pentru că vehiculele sunt foarte înalte, am împrumutat un trafalet cu prelungitor, de la fratele nostru Daniel din România”, a precizat patriarhul Chiril.

3. Din convoi fac parte câteva mii de asistente şi sute de medici specialişti în tratamente naturiste cu ceai de poloniu, școliți la seminarii online susținute personal de președintele Putin.

 
4. Ministrul de Externe al Rusiei a declarat că obișnuitele TIR-uri încărcate cu ajutoare au fost înlocuite cu tancuri și vehicule șenilate doar preventiv, din pricina temerilor că drumurile proaste din Ucraina ar putea produce mașinilor pene de cauciuc.

6. Putin a anunțat faptul că, în generozitatea sa, a intenţionat inițial să trimită un convoi umanitar şi pentru bolnavii de Ebola, dar până la urmă s-a gândit că Africa e prea departe ca s-o anexeze.

6. Ruşii susţin că se grăbesc aşa de tare fiindcă la bordul tancurilor se află numai marfă perisabilă. Adevărul e că asistentele alea sexy, cât or fi ele de marfă, dacă nu le foloseşti imediat, peste un an sunt consumate rău!

7. Pentru a evita accidentele, şoferii au fost instruiţi să nu depăşească o sută la oră. O sută de votcă, bineînţeles.

8. La fiecare maşină din convoiul umanitar e ataşat şi un ofiţer GRU, care, în mod corespunzător, e şi mai luat la bord decât şoferul.

9. Putin le-a cerut echipajelor tancurilor cu ajutoare să respecte modelul de eficiență al TIRiștilor și să nu revină acasă cu TIR-urile goale. Ruşii au anunţat că le vor umple, la întoarcere, care cu ceasuri, care cu ceva vagoane de grâne, care cu un Kiev, un Cernăuți, un Donețk sau o Odesă. (citește continuarea pamfletului în Academia Cațavencu)

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă