Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meniul de Paşte la români - mult, gras, scump, plus Colebil şi Triferment!

Că e vreme bună, criză economică sau pandemie, meniul pascal al românilor e mereu cam acelaşi. Doar de la an la an creşte cantitatea de carne îngurgitată de meseni, invers proporţional cu mărimea portofelului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2020 - 14:10

Nutriţioniştii au înţeles târziu care este motivul: Apocalipsa aia ce se tot anunţă în fiecare an. Românul vrea să mănânce ca să-l prindă Judecata de Apoi cu burta plină şi, de ce nu, cu o frumuseţe de ocluzie intestinală care să arate bunăstarea de dinainte de trecerea în nefiinţă.

Nutriţioniştii au știut de ce are nevoie românul pentru a-şi păstra gabaritul. Anul acesta de Paşti se poartă tot mult şi gras, cu carne, cu băutură şi cu opulenţă. În 2020 ouăle se vor fierbe în apă minerală şi se vopsesc bio. Unele, în bucătărie, cu sfeclă roşie sau coajă de ceapă. Altele cu ruj, prin boscheţi ori pe pajişte, la grătar…

Românul e sărac dar va savura ovulul cu muştar de Dijon, nu cu tinctură de Tecuci, ca în alţi ani. Carnea, neapărat de miel. Fără zgardă. Drobul a trebuit să fie preparat de un profesionist, altfel bucăţelele de crab nu se puteau omogeniza cu pătrunjelul şi prazul. După atâta post în care a fost consumat doar porc şi pui, maţul va trebui răsfăţat cu miel nelătrător. În toate felurile. Friptură, prăjeală, ciorbă.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Citește totul despre:

#paste #meniu

Comentarii

loading...