Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

B.O.R ar putea sprijini, în anumite condiții, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Mii de maghiari (pentru că secui, conform Recensământului Populaţiei, nu mai există în România) au anunțat proteste de amploare pe rețelele de socializare.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2020 - 22:11

Mii de maghiari (pentru că secui, conform Recensământului Populaţiei, nu mai există în România) au anunțat proteste de amploare pe rețelele de socializare, fiind deciși, în ciuda interdicțiilor de circulație și a măsurilor de distanțare socială, să se adune în număr cât mai mare în orașele din Mureș, Harghita și Covasna, pentru a protesta împotriva anunțului liderilor politici din România de a se mobiliza pentru respingerea legii autonomiei Ținutului Secuiesc.

Mișcarea pare să-l fi impresionat pe Patriarhul B.O.R, nu știm dacă emoțional sau, mai curând, aritmetic – contabil,  Patriarhia declarând, ca urmare a protestelor anunțate, că analizează, printr-un studiu de fezabilitate şi oportunitate, posibilitatea de a susţine, cu tot arsenalul din dotare al bisericii (incluzând aici şi moaştele pe la care se perindă credincioşii de ani de zile în România), proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, însă cu o condiţie importantă: maghiarii şi secuii din cele trei judeţe buclucaşe - Mureş, Harghita şi Covasna - vor trebui să renunţe la credinţele lor păgâne în catolicism sau protestantism şi să treacă, cu arme şi bagaje, la ortodoxie.

 
Lovitura de PR încercată de PF nu este însă o surpriză majoră, având în vedere apetenţa clericilor, împregnată prin circulare de la Patriarhie, de a sfinţi şi binecuvânta orice şi oriunde pentru suma potrivită.

(Citește întreg articolul în Academia Cațavencu)

Citește totul despre:

Comentarii

loading...