Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: wikimedia (By David Monack, CC BY-SA 3.0 us, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3797239)

Se închide Muzeul Presei din Washington, care apăra libera exprimare și libertatea religioasă

Muzeul Presei (Newseum), care a funcționat timp de peste 20 de ani în Statele Unite, se va închide.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2019 - 19:10

Muzeul Newseum, care a funcționat în Statele Unite timp de peste 20 de ani, se va închide la sfârșitul anului 2019, anunță, marți, agențiile internaționale de presă.

Muzeul a funcționat în cadrul organizației non-profit Freedom Forum, care a fost înființată de fondatorul publicației USA Today.

"Viitorul Newseum este în prezent incert. Ne va lua cel puţin şase luni pentru a dezafecta expoziţiile şi arhivele. După ce această etapă va fi încheiată, vom vedea ce ne rezervă viitorul'', a declarat purtătoarea de cuvânt a muzeului, Sonya Gavankar.

Instituția Newseum s-a deschis în anul 1997 în Arlington, iar din anul 2008 avea sediul în centrul capitalei Statelor Unite, între Casa Albă şi Capitoliu.

Motivul invocat pentru închiderea muzeului este lipsa resurselor financiare pentru asigurarea funcționării lui.

Comentarii