Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Beats per Minute" (Foto: www.nziff.co.nz)

Vineri se anunță premiul Louis-Delluc, pentru cel mai bun film francez al anului

Prestigiosul premiu Louis-Delluc, ce recompensează cel mai bun film francez al anului, va fi decernat la 15 decembrie de către un juriu format din critici şi figuri de renume ale celei de-a şaptea arte, anunță site-ul http://cineuropa.org citat de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2017 - 09:11

Juriul îl are ca preşedinte pe celebrul regizor şi producător francez Gilles Jacob (77 de ani).

Nouă producţii sunt în cursa pentru prestigiosul premiu care se acordă încă din 1937. Ediţia din acest an este găzduită de braseria Fouquet's de pe Champs-Elysees.

Şase dintre producţiile respective au fost proiectate la Festivalul internaţional de la Cannes: ''Ismael's Ghosts'' în regia lui Arnaud Desplechin, care a deschis festivalul de la Cannes; ''Beats per Minute'' a lui Robin Campillo, care a câştigat marele premiu al festivalului amintit; ''Barbara'' în regia lui Mathieu Amalric, recompensat cu distincţia ''Un certain regard''; ''Jeannette, the Childhood of Joan of Arc'' în regia lui Bruno Dumont şi documentarele ''Carré 35'' de Eric Caravaca şi ''Makala'' de Emmanuel Gras, indică http://cineuropa.org.

Celelalte trei producţii aflate în cursa pentru marele premiu sunt: ''The Guardians'' al lui Xavier Beauvois, care a avut premiera la Festivalul de film de la Toronto, documentarul ''I Am Not Your Negro'', al lui Raoul Peck şi care a fost recompensat cu premiul publicului la festivalurile de film de la Toronto şi Berlinală, având şi o nominalizare la Oscar.

De asemenea, în cursa pentru marele premiu este şi ''Sleeping Beauty'' al regizorului şi scriitorului Ado Arrieta (75 de ani), un pionier al cinematografiei ''underground'', conform portalului https://pro.festivalscope.com şi site-ului de profil The Hollywood Reporter.

Şase producţii îşi dispută premiul Louis-Delluc pentru cel mai bun debut în cinematografie. Patru dintre acestea au fost proiectate la ediţia din acest an a Festivalului internaţional de la Cannes: ''Ava'' în regia lui Léa Mysius, ''Montparnasse Bienvenüe'' de Léonor Serraille, ''Raw'' de Julia Ducournau şi ''Bloody Milk'' al lui Hubert Charuel, iar ''Four Days in France'', de Jerome Raybaud, proiectat la festivalul de film de la Veneţia şi ''A Taste of Ink'' de Morgan Simon, care a fost proiectat la festivalul de film de la San Sebastian.

Această distincţie, dedicată celor mai bune producţii franceze ale anului, a fost instituită în memoria regizorului, criticului, scriitorului şi jurnalistului francez Louis Delluc (1890-1924).

Comentarii

loading...