Pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Bulandra sunt prezentate, cu fotografii şi informaţii, 23 de spectacole pe texte de Shakespeare puse în scenă la Teatrul Municipal „L.S. Bulandra”, în perioada 1947-2020. Multe dintre fotografii sunt inedite şi expuse pentru prima dată publicului larg. Este vorba despre fotografii din puneri în scenă celebre precum „Cum vă place”, montat în 1961 de Liviu Ciulei, „Julius Caesar”, pus în scenă de Andrei Şerban în anul 1968, „Hamlet”, regizat de Alexandru Tocilescu în 1985, „Îmblânzirea scorpiei”, din anul 2000, în regia lui Mihai Măniuţiu.
Vor putea fi revăzuţi în roluri importante din cariera lor actorii care au scris istoria Teatrului Bulandra precum Fory Etterle, Beate Fredanov, Octavian Cotescu, Ileana Predescu, Clody Bertola, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Florian Pittiş, Gina Patrichi, Toma Caragiu, Ştefan Bănică, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Virgil Ogăşanu, Emmerich Schäffer, Oana Pellea şi Marcel Iureş.
Teatrul Bulandra va continua transmiterea pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro a unor montări importante din repertoriul său.
Miercuri, de la ora 19:00, va fi disponibil filmul realizat în timpul repetiţiilor la spectacolul „Furtuna”, după William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei în 1979. Filmul este realizat de criticul şi istoricul de film Costel Safirman şi surprinde imagini cu actorii George Constantin, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică, Florian Pittiş, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrând cu regizorul şi mentorul multora dintre ei.
Joi, de la ora 19:00, în ziua în care este aniversat William Shakespeare, Teatrul Bulandra difuzează înregistrarea spectacolului „Poveste de iarnă” (1994), în regia lui Alexandru Darie. „Poveste de iarnă” este a doua montare a Alexandru Darie la Teatrul Bulandra (prima fiind „Mephisto”, de Horia Gârbea) şi urma să reprezinte un moment important din cariera sa. Cu această producţie, Teatrul Bulandra, regizorul şi actorii au fost nominalizaţi în anul 1995 la cinci premii UNITER pentru „cea mai bună regie”, „cel mai bun spectacol”, „cel mai bun actor”, „cea mai bună actriţă” şi „cea mai bună scenografie”, iar Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru l-a desemnat cel mai bun spectacol al anului.