Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava rămâne fără semifinala Eurovision. Primarul spune că nu poate deconta cheltuieli ilegale

Suceava rămâne fără semifinala Eurovision. Primarul spune că nu poate deconta cheltuieli ilegale

Municipiul Suceava nu va mai găzdui una dintre cele cinci semifinale ale concursului Eurovision din acest an, așa cum se stabilise inițial, deoarece nu poate suporta cheltuielile necesare acestui eveniment, a anunțat miercuri primarul Ion Lungu.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

17.01.2018 - 13:58

''Vestea proastă este că nu mai organizăm la Suceava Eurovision. Vă spun şi de ce (...) Am primit o solicitare să găzduim Eurovison-ul. Cu mare plăcere le-am spus că da. Ne-au trimis un deviz care nu era foarte mare, 128.000 de lei, numai că, din păcate, în baza legală, noi nu putem să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli. Sunt genul de cheltuieli diurnă, onorarii, comisioane care nu-s legale, nu le putem deconta (...) Primăria nu este sponsor, să dea 128.000 de lei ca-n fântână şi gata. Sunt metode de decontare a acestor cheltuieli culturale. Noi, din această sumă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, decontăm undeva la 60.000 de lei (...) Cei de la TVR ne-au spus că trebuie să dăm toată suma. Le-am spus că noi nu avem această posibilitate şi nu mai ştiu, au mutat Eurovision-ul în altă parte'', a spus Lungu.

Concursul Eurovision din 2018 va avea, în premieră, cinci semifinale, iar una dintre acestea urma să fie găzduită de Suceava. Primarul Sucevei anunţa în noiembrie că spectacolele se vor desfăşura la Teatrul "Matei Vişniec" în perioada 19-21 ianuarie, iar Suceava ar avea ''o foarte bună promovare pe plan naţional şi internaţional''.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Organizatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision este Televiziunea Română, membră a EBU, România participând la competiţia europeană din anul 1993.

Înscrierile pentru selecţia naţională Eurovision România 2018 au demarat pe 15 noiembrie 2017, iar pe 22 decembrie s-au făcuţi cunoscuţi semifinaliştii. Semifinalele şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, în şase oraşe din România.

Numele finaliştilor vor fi anunţate la începutul lunii februarie. Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele în zilele de 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Citește totul despre:

#eurovision #suceava

Comentarii

loading...