Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacre Stoker, descendentul scriitorului Bram Stoker

Stră-strănepotul scriitorului Bram Stoker lansează un documentar despre castelul lui Dracula

Stră-strănepotul faimosului scriitor Bram Stoker, Dacre Stoker, împreună cu o echipă din România și Republica Moldova, au realizat un documentar intitulat "În căutarea castelului Dracula".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2020 - 18:44

Stră-strănepotul faimosului scriitor Bram Stoker, Dacre Stoker, împreună cu o echipă din România și Republica Moldova, au realizat un documentar intitulat "În căutarea castelului Dracula".

Filmările au fost realizate în Munții Călimani.

Acest documentar se va proiecta în premieră mondială în închiderea Dracula Film Festival, duminică, 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Brașov.

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia SUA noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Aceste documente conțin coordonatele exacte ale locației castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani.

După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, pornește o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. În ultima fază, Dacre Stoker ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

Documentarul este o coproducție româno – moldavă - americană (Casta Films Brașov, CIO film Chișinău, Dacre Stoker) și a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Comentarii