11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăSteffen Mildner, decorat post-mortem, pentru înalte merite culturale, de către președintele Iohannis

Steffen Mildner, decorat post-mortem, pentru înalte merite culturale, de către președintele Iohannis

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în semn de “apreciere pentru deschiderea manifestată faţă de ţara noastră, angajându-se profund şi dedicat la promovarea valorilor culturale ale României”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Comandor specialistului în reabilitări din domeniul cultural Mildner Steffen.

Steffen Mildner a fost, în perioada 1999 – 2008, directorul agenției federale GTZ, Societatea Germană pentru Colaborare Tehnică ce a inițiat prima strategie coerenta privind punerea în evidență a centrului istoric al Sibiului, prin lucrari de reabilitare și conservare a imobilelor istorice aflate în acel moment într-un stadiu avansat de degradare. 

În cei zece ani ai misiunii sale, GTZ a oferit consultanță pentru proiectele de reabilitare, i-a făcut pe sibieni să-şi schimbe atitudinea faţă de clădirile istorice și a pregătit arhitecţi şi meşteşugari care să poată restaura casele astfel încât beneficii păstrării și valorificării trecutului să se poată face rapid simțite în comunitate.

Până în 2008, când birourile GTZ din Sibiu au fost închise, Steffen Mildner, coordonatorul Societatea Germană pentru Colaborare Tehnică lăsâd în loc o Fundație pentru reabilitare, Heritas, creată atât pentru aplicații de proiecte pentru UE, cât și pentru diferite proiecte în centrul istoric.

În perioada funcționării GTZ, și-a adus sprijinul la reabilitarea a 85 de cladiri din centrul istoric, inclusiv prin facilitarea unor finanțări de la Banca Germană pentru Reconstrucție.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă